„ХИМИЧЕСКА АТАКА СРЕЩУ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ В МАРИУПОЛ“ ( ?! )

Видеото е кратко описание на построения от Съветския съюз след Втората световна война подземен лабиринт под Мариупол, чийто тунели са свързани с важни обществени сгради в града – болници, детски градини и с известния Драматичен театър.

o

„Руското острие прониза една от най-пазените гнойни язви на световните банкстери и техните нацистки слуги в Украйна. Плисна смрад. Въпреки крайния лаконизъм на руските новини, става ясно, че след разкритията в Азовстал, в Мариупол, ситуацията в света е коренно променена. Канските писъци на банкстерската пропаганда, към която и българските „управленци“ прибавиха подлия си фалцет, започнаха да утихват. Не от срам, а от страх. Настъпи паническото брауновото движение, което се наблюдава в мравуняк, разровен от безмилостната лапа на мечката. И шетането на прибежки до Киев и Москва, дългата унила опашка за телефонни разговори с „кремълския тиран“.

От руските видеа в Ютуб е известно, че 98 процента от територията на града Мариупол е превзета от руските въоръжени сили. Остава почти само „Яма“-та в Азовстал. Замислих се, когато прочетох как е наречена тази тройсетметрова подземна крепост на нацистите. „Яма“ е не само славянското название на трап, дупка, гроб, но и името на индуисткия бог на смъртта. Косите настръхват когато се замислим за деянията, извършват в тая мрачна глъб – под тоя зловещ символ. Добрите дела не се крият в преизподнята.“

„На фона на превзетия град, нелепо и смешно звучат обвиненията на украинския режим и британското правителство, че руската армия, видиш ли, е използвала „химическо оръжие срещу мирното население в Мариупол“. Защо ще го прави, какъв интерес има? Та руските сили напълно контролират града. Пък и в хода на военните действия руската армия многократно отваряше хуманитарни коридори за евакуация на цивилните граждани, които бяха проваляни тъкмо от страна на украинските „нацики“. Ясно е, че ако химически средства изобщо са използвани от руснаците, то те са вкарани в действие само срещу обитателите на „Ямата“, където няма и помен от „мирни граждани“. А защо не предположим, че „химическото оръжие“ е употребено от някой друг – този, който цели да прикрие следите си. Просто импровизирам.

Защото ми писна от безобразно плоската пропаганда на някакви пределно компрометирани хора, които свикнаха да третират човешкия род като малоумен.“

 

Милена Върбанова