Хората освиркаха Караянчева и Фандъкова пред паметника на Апостола

Стотици хора освиркаха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на София Йорданка Фандъков. Това се случи по време на официалните им речи пред паметника на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Докато четяха словата си всички викаха „Ууу“. Президентът Румен Радев помоли хората да се въздържат от подобни възгласи. Словото му беше кратко, но запомнящо се. Радев започна с това, че Левски не обича преклонени глави и хората днес трябва да се изправят. Напомни, че нашата битка за идеала на Апостола е сега.

„Време е да спрем да търсим утеха в историята, време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойноство нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свобоното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона?“, каза още Радев.

След като приключи, всички започнаха да скандират: „Радев, Радев.

Йорданка Фандъкова отбеляза, че с делата си Апостола на свободата става Апостол на сърцата, „който с примера си изтрива страха. Той сее семената на надеждата и любовта към Отечеството.“

„Днес трябва да си спомним неговите думи и да надскочим егото си. Историята се прави със съучастие, обща вяра и стремеж“, цитира думите на Левски кметът. „Днес трябва да помним, че белият лист, на който пишем историята си, стои пред нас и трябва да пишем в него“, каза още Фандъкова

frognews.bg

loading...