Хора, това, което се случва на Жоро от БОЕЦ не е свинщина, не и престъпление. Съвсем „обикновен“ истински геноцид си е

Хора, това, което се случва на Жоро от БОЕЦ не е свинщина, не и престъпление. Съвсем „обикновен“ истински геноцид си е.

Да, червеите на Пеевски, маскирани като журналисти с камери, са преследвали във времето и други хора. Все номинирани от тандема Борисов-Пеевски за врагове. Преследвали са Огнян Донев, преследвали са Иво Прокопиев, преследвали са Лозан Панов. Преследвали са и други хора. Издавали са книжки, омазвали са цели страници по вестници. Десетки имена трябва да изреда.

Разликата е, че преследваха все хора с положение, с влияние. Днес преследват Жоро, обикновен човечец.

Какво му е толкова специалното на Жоро ли.

Не са малко хората, които осветяват свинщините на мафията, която ни управлява. Много колеги го правят – кой с текстове, кой с видео.

Но това не е достатъчно. Мафията си го премества. Защото обществото проявява търпимост към институциите, които трябва да разпарчетосат мафията само заради публикации или видео.

И тогава идва Жоро и неговото сдружение. Защото те реално ръчкат. Със сигналите, с които заспива институциите Жоро създава не само дисконфорт. Създава реални предпоставки за търкания, за скрибуцане в механизмите на превзелата държавата мафия. Защото все някой някак трябва да отговаря на тези сигнали.

И, да, това правят малко хора. Съзнавам и своите недостатъци в тази част. В ноемално общество това, което правят журанслитите би било достатчъно.

Но ние не сме нормално общество. Бай Пешо е ден да мине, друг да дойде – да идват изборите, че да вземем по 50 лева за глас.

Затова Жоро е трън в задниците на гъзовете. Жоро е заставал зад доста хора. На съдебни дела, на какво ли не.

Днес Жоро е сам. Разбира се, това е съвсем очаквано. Не вярвам той самият да е очаквал нещо друго. От него няма да чуете мрънкане за това. Жоро е корав мъж.

Но моля ви, всеки според възможностите си – подкрепете го. Ако сте в региона – просто идете и бъдете физически там. Защото понякога всичко е въпрос на груба физическа сила.

Да, война е…

Мирослав Иванов

loading...