ХУБАВО ЛИ Е? Или пак едни гадове клатят стабилността?

ДО : Бойко Борисов – премиер на Република България
УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО

Г-н Борисов, във връзка с прокламираният от вас „СТАНДАРТ НА ГЕРБ” при който се уволняват и искат оставки на длъжностни лица заемащи публични държавни длъжности „дори и при най-малко съмнение” за корупция или нарушения, ви информираме, че днес, 02.05.2019г. Гражданско сдружение БОЕЦ внесе Сигнали до ВКП и КПКОНПИ срещу министъра на земеделието, храните и горите , г-н Румен Порожанов. Сигналите съдържат данни за съмнения за извършени престъпления – корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, търговия с влияние, престъпление по служба, престъпно бездействие, неизпълнение на служебните задължения, престъпление срещу финансовите интереси на ЕС, както и други престъпления от общ характер.
Г-н Борисов, предвид разкритията на сайта „Биволъ” и острата реакция на Европейската комисия, която стана причина и за вашата реакция, както и за реакцията на прокуратурата по повод източването на европейски средства в огромни размери по ПРСР, очакваме да реализирате „СТАНДАРТА ГЕРБ” и да поискате оставката на министър Порожанов с цел недопускане на унищожаване , укриване и подмяна на докумненти и доказателства и влиянение върху свидетели по време на хода на проверката. Г-н Борисов, отбелязваме, че през почти целият период през който се реализирани схемите за масово източване и „усвояване” на европейски средства, вие сте начело на управлението на страната и носите персонална отговорност за назначнията в министерски съвет и контрола върху изпълнителната власт. Именно по време на вашите управленски мандати съдебната система беше тотално подчинена от изпълнителната власт и корупцията, злоупотребата с власт, източването на европейски средства, източването на средства от националният бюджет и общините, както и назначения в държавната администрация на корумпирани кадри (калинки) се превърна в стил на управление. Знакови са скандалите АпартаментГейт, ДДСгейт, ЯневаГейт, Ало, Ваньо, Ти си го избра Гейт, Къщи за Тъщи, УбийциГейт (катастрофата край Своге) ЦУМгейт, СМСгейт, НДКгейт, ДжиПиГейт, Тефтерчето на Златанов и др.
Прилагаме пълен текст на внесеният от БОЕЦ сигнал и изискваме от вас да бъдем информирани за вашите действия:
ДНЕС! ВНЕСЕНО с Вх.№ 18.00-82 от 02.05.2019г. до Бойко Борисов в Министерски съвет. Очакваме реакцията и приложение на „стандарта ГЕРБ“. Лицемерието и крадливият образ на управляващата ни мафия става все по видим, както и видимите резултати от крадлъка им. Дори Брюксел прогледна…
Продължаваме битката
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ
loading...