Цветанов ескалира войната с президента, нарече го национално безотговорен

Изглеждаме като италианско семейство – много шум, но всичко е наред. Така обясни Цветан Цветанов думите на вицепремиера Валери Симеонов, че няма да „слушка и папка” по отношение на изграждането на втори лифт на Банско.

Единната ни позиция е, че втори лифт на Банско трябва да се прави. Искаме да постигнем баланс между жителите на Банско и еколозите за него. Трябва да изведем като приоритет развитието на туризма, но това не трябва да става само в Банско. На 28 декември ще имаме решение за плана, заяви Цветанов в предаването „Събуди се“.

Попитан защо управляващите не се откажат от мораториума за лекарства, Цветанов започна популистки да обяснява: „407 млн. лв. повече ще бъде бюджетът на НЗОК. 300 млн. отиват за онкоболните. БСП правят най-гадното нещо – заиграват се със страховете на хората…”

Той посъветва президента Радев вместо да прави вето на мораториума, „да чете повече и да пита повече”. Президентът е национално безотговорен, отсече вторият след Борисов в ГЕРБ. Попитан все пак от водещата Лора Крумова дали не е много силен такъв израз, той потвърди, че Радев е точно такъв.

На въпрос кога очаква България да влезе в Шенген, той в стила на Борисов заяви: „Ще влезем в Шенген през 2018 г.”

Резултат с изображение за Цветанов

http://frognews.bg

loading...