ЦВЕТАНОВ ХВЪРЛИ НЕ КЪРПАТА, А РЪКАВИЦАТА

Интересно ми беше да видя анализите на интервюто на Цветанов тази сутрин по БТВ. Дори имаше развълнувани журналисти, които незнайно как видяха сълзи в очите цветанови. А аз видях борец, който сега се готви за битка.
Сълзите определено ги нямаше. Освен във фантазиите на журналистите. Или пък такъв е бил замисълът. Понякога е по-добре да не вярваш на очите си, а на разума си.

Какво всъщност видяхме:

Видяхме човек, за когото Борисов ясно и категорично каза на всички, че не желае да се изявява пред медиите и иска да отиде в сянка, да не говори и да не се вижда, още на сутринта след изказването на Борисов да е в ексклузивно интервю в една от най-гледаните национални телевизии на живо предаване. А за предаването не беше съобщено предварително, че Цветанов ще е гост. Значи, той въпреки съпротивата и изказването на Борисов, ясно му показва, че няма намерение да се скрие и да замълчи.

Това е едно от посланията към Борисов, а не към нас. Второто беше изборът на предаване – на живо. Със сигурност Борисов го е изгледал цялото, чудейки се къде е уловката и какво ли ще каже доскоро дясната му ръка. Дали ще е обявяване на открита война или примирение!?! Кой знае. Не мисля, че се е успокоил….

Третото послание беше, че няма да каже лоша дума за Борисов…след което небрежно продължи, че оценката ще я дадат хората и структурите. И че само един човек не може да ръководи партията. Послания! Гарнирано с откритата закана, че ще говори за миналите и бъдещите политически грешки на Борисов. То не е лоша дума, ако мислим логично. А само истината, нали?!?! Тоест не се знае какво ще каже един ден Цветанов. Или пък верните му хора в структурите на ГЕРБ. А те са много, много повече от тези на Борисов.

Цветанов е по-добър играч от Борисов на структурно ниво. Борисов разчита на харизмата си. Цветанов на интересите и верността на тези, които е сложил и които без него ще излетят. Според вас кое е по-въздействащо?

И сега Борисов си има скрита, или по-скоро мина с часовников механизъм в партията. С намек, че засега остава в ГЕРБ, но са му предлагали да отиде в друга партия. С целият си опит за манипулации на изборите и контрол върху структурите. Всеки ход е рискован.

Кой ли коз ще извади от джоба си Цветанов, гуруто на партията и изборните манипулации?!?

Битката тепърва започва. Днес, сутринта чухме първите тътени на бурята…..

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.