ЦЕЦКУ ЛИ ЩЕ Е НОВИЯТ КАПО ДИ ТУТИ КАПИ?

В последно време много неща ми правят впечатление и ме водят до размисли дали не се очакват рокади в ГЕРБ и съответно в държавата. Боку-Слънцето последната година много рядко се появява, като е видно унинието и нежеланието му да прави каквото и да било. Дори да говори. Няма и следа от напереното агресивно борче от началото на политическата му кариера. Нито от самочувствието му. От Нова година досега почти не се е показал. И то на фона на събития, които дори политик от среден ранг не би допуснал да пропусне.

Цецку винаги е бил силната фигура в ГЕРБ. Който държи здраво структурите и кадрува в партията. И Боку е изцяло зависи от това, защото гербавите се подчиняват на Цецку, а не на Боку. Класически пример да направиш момчето за всичко секретар, а той да започне да взема решенията вместо теб.

В последно време, ако се замислите, Цецку направо цъфти, ама като цъфнал гербер е направо – засмян, щастлив, хвърчащ до Чичо Сам и обратно. Водещ преговори и определено в топли отношения с американците. Прекалено топли. Винаги на първо място в новините, по телевизиите, винаги вземащ отношение и даващ разпореждания. А международните му срещи говорят за засилващото се негово влияние в политиката.

И няма как да не се замисля, дали Чичо Сам няма да реши, че е време за смяна на изчерпания сламен човек, който вече загуби харизмата си и стана символ на некадърното и корумпирано управление? Боку беше удобен, когато изглеждаше и се държеше като мачо, като силен бабаит, който може да пребори престъпността. Сега е просто жалък, обезверен човечец, който го е страх да излезе без охрана на улицата и дори не смее да отива на откривания и събития, за да не го освиркат. И народът вече не го иска.
Изчерпан, изхабен и излишен.

Предстои ли смяна? Според мен – да. Боку ще си подаде оставката, ще се оправдае с личния си живот и това, че не е оценен и ще предаде щафетата на мислителя на гербавите Цецку, гордостта на помощното училище във Вършец. На новия Капо ди тути капи. За да се задържи мафията на власт.

Елена Гунчева

loading...