ЦЕЦКУ ОТНОВО ЗАШЕМЕТЯВА

БСП имала „недържавничества политика“, а Президентът Радев бил неадекватен. Това разбрахме от изказването на титана на мисълта на ГЕРБ, гордият възпитаник на помощното училище Цецку. С типичната за него дълбочина на мисълта, логичен анализ и интелектуални съждения, той стигна до впечатляващият извод, че за пакета „Мобилност“ и проблемите на превозвачите, естествено са виновни Президента и Нинова. Абсолютно!

Още по-интересни са размишленията му относно Президента Радев. Значи, когато става дума за бойни самолети, той да си гледал работата и да не се бъркал, защото не разбирал, а сега, когато пита защо държавата не е направила нищо за превозвачите, изведнъж Цецку го призна за боец, генерал, който трябва да обединява нацията.

Както винаги, управляващата шайка се държи така, все едно за провалите й са виновни всички останали – кривият космос, Путин естествено, Нинова, Радев, Орешарски и Тройната коалиция. Като Президента и Нинова си позволяват „наглостта“ да питат Боку и правителството защо са се провалили при преговорите с европейските лидери относно пакета „Мобилност“. Ами така разсъждаваме и всички останали – елементарно. Защото си мислим, че след като Боку се прегръща и целува с Меркел и Макрон, след като първа радост за него е потупването по главата от тях, какво пречи да им звънне едно телефонче и да говори с тях. Или това върви, когато са те признали за лидер, а не за шута на Европа. Ама истината боли неприятно.

Издънката е голяма, за тези проблеми с превозвачите се говори отдавна. Но Боку беше фиксиран върху селфитата и ПредЦедателството, и някак си не му се щеше да става неудобен на лидерите, с които се снимаше да ги занимава с някакви си интереси на България. Току-виж, му откажат някое селфи!! Драма!

А още по-интересно е, че последните седмици само Цецку е на амбразурата да защитава правителството и ГЕРБ. Защо ли? Премиерът-Слънце, силен и смел във величието си, дори не уведомява материала за позицията си, а оставя физкултурникът да говори вместо него. Напоследък ежедневно…. Ама някак си неудобно се получава. То знаем, че силният човек в ГЕРБ е Цецку, но чак пък толкова да е изместил Винету? Интересни въпроси…кой всъщност управлява държавата и ГЕРБ?

А, че правителството се издъни по въпроса, е видно за всички. В момента тези протести са закъснели и вероятно няма да постигнат ефект. Защото тези неща се договарят между държави, между лидери и преди решението. И за сведение на Цецку, е много неадекватно да се снимаш сто пъти с Макрон и да се гордееш със селфитата и да се хвалиш като дърта ц@ка, а дори да не се сетиш, че има и държавнически интереси, които трябва да се защитят. Ама кой колкото и от каквото разбира….

И сега отново стигаме до въпроса: „А вие защо биете н@те?“. За всеки провал на правителството са виновни други. Особено ако задават въпроси, на които е неудобно да се отговори.

И затова предлагам „Европейската личност на годината“, личният приятел на Макрон и Меркел, да си вдигне задните части, да си вземе селфитата и да отиде да свърши малко работа, защото тези проблеми ще се отразят много зле и в България. Най-вече на правителството! Или пък, ако го е страх, да прати Цецку, и без това той му върши цялата мръсна работа!

И да, има неадекватни, има недържавническо мислене, и не само в България, но и по света виждат на кого е! Защото от пожарникар и физкултурник държавници не стават!

Елена Гунчева