Цецо Светецо

„За мен политик, който иска да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че… мисля, че по-добре е да спра“, с тези думи България намери своя нов светец. Цветан Цветанов шумно видя сламка в окото на Румен Радев, пък пропусна гредата в своето. Защото видният гербаджия напразно се прави на по-праведен от светците.
Не на Радев казват „Шестте апартамента“. Ако сте забравили, зам.-председателят на ГЕРБ бе подложен на проверка за благосъстоянието си. Уж всичко му е наред, само дето родителите на съпругата му похарчили няколко пъти повече пари, отколкото са доходите им. Та същите тези златни тъстове се оказаха източникът на по-голямата част от новичките придобивки на Цветанови в зората на ГЕРБ. Сигурно трябва да съжаляваме, че президентските родители продължават да си живеят на село. Няма да правиш издънки, ще правиш това което е полезно и необходимо за благото на този народ – заръча на новия президент баща му след изборите. Хайде да не говорим за скандалите около съпругата на Цветанов, Десислава, кариерата й в ДАНС май често бе подпомагана от протекциите и връзките, с които разполага кадровикът на ГЕРБ. Но „по-добре да спра…“.
Наистина е по-добре Цветанов да спре да говори глупости. В един нормален свят политиците не се занимават само с чаршафите на опонентите си, особено ако техните собствени са доста мръснички. В един свят, за който напразно мечтаем, партийните функционери се държат като държавници – мислят с какво да подобрят живота на сънародниците си, а не как да унижат опонентите си. В един идеален свят… Цветан Цветанов нямаше да се прави на светец. Всъщност май никой нямаше да се интересува от него.

Павлета Давидова

Резултат с изображение за цветанов радев

http://duma.bg

loading...