Циганите могат да грабят и убиват през зимата, а тях никой да не ги пипа в студа?!

Търкалят се тия дни из социалните мрежи едни сълзливи хлипове как лошите българи посягат посред зима на семейния уют на миролюбивите цигани от Войводиново. Даже един известен цигански барон от Самоков си позволи да поиска оставката на българския военен министър.

Не остана по-назад и родолюбивият Български хелзинкски комитет. Значи и според него циганите могат да крадат, грабят, бият, изнасилват и убиват редовите българи не само през зимата, а и във всичките четири годишни сезона, но в това студено време тях никой няма право да ги пипа.

А иначе от чисто политологична гледна точка Войводиново дойде точно навреме. И ако за нещо не е прав моят бивш студент Краси Каракачанов, то е, че само мерки срещу разпасалите се цигани не са достатъчни. Нужна е цялостна стратегия.

Която обаче няма да се направи. Защото тогава ще лъснат не толкова циганските задници, колкото тези на българските политици от прехода. И защото отново ще се докаже народната мъдрост, че не е луд онзи, който яде зелника, а този, който му го дава.

Започвам с първия абсурд – държавата подпомага деца, които раждат деца! Не знам защо, но все ми се струва, че столичната АГ болница трябва да се преименува от „Майчин“ на „Детски дом“. И макар че в „Гугъл“ всички лечебни заведения скромно премълчават информацията, иде реч за родилки между 13 и 15 години, и то само от цигански произход.

Ами хайде направете сами сметката. Една такава „майка“ автоматично влиза в графата „самотна“ (защото като непълнолетна няма право на граждански брак) и започва да получава социални помощи. А ако и майка ѝ я е родила на същата възраст, стигаме до парадокса, че на 30 години „бабата“ продължава да получава надбавки за „детето“, а пък то на свой ред – за своето!

Ами ако са средно по три броя до навършване на пълнолетие, това вече си е чист бизнес (три по две си е шест)! При това – за сметка на държавата, т.е. на нас, невинните, но иначе клети данъкоплатци!

Вървя по-нагоре. По време на управлението на коалицията НДСВ – ДПС беше възприет безумният принцип „парите следват ученика“. Вместо това обаче се оказа, че директори и учители преследват циганетата, за да ги запишат уж като ученици, а всъщност да си докарат повече пари в собствените си т.нар. „делегирани бюджети“.
И какво? Циганите си остават неграмотни, макар и с „дипломи“ (трябват им за шофьорски книжки). Даскалите „връзват“ заплатите си, колкото и да са мизерни. А за всичко това отново плаща държавата, т.е. пак ние!

Качвам се сега на още по-горния етаж – гетата. Е, такива има и в САЩ (примерно Харлем), и в Англия (Сохо в Лондон), и във Франция (предградията около Париж).
Всички те живеят по собствени закони и раждат предимно общонационална престъпност. Натам ли сме тръгнали?

Ми май да. Защото „Столипиново“, „Факултето“ и каквото още се сетите не само няма да изчезнат, а ще се мултиплицират. И ако не знаете защо, да ви го обясня.
Всяко „гето“ си има своя тартор – независимо дали е местният цигански барон, смешноват „протестантски пастор“ или много брадясал ислямистки имам. Важното е да текат парици.

И те текат – кога от незаконна сеч на дърва, кога от външни източници. Но в предизборни времена текат и от нашенските политици.

Така де – вместо да разселиш циганите из останките от България, че после и да ги издирваш, за да купуваш гласовете им, не е ли много по-лесно да ги държиш в гета? И да се разплащаш директно с  тартора им, вместо да ги издирваш един по един?

Това – за политиците ни. Сега – за „силите ни за сигурност“.

Ами преди време група солидарни цигани набиха двама полицаи. И какво? Нищо, освен последвалото „засилено полицейско присъствие“. То това понятие вече си стана за смях.

Преди години двама братоци в Коиловци напердашиха петима френски командоси без никакво „засилено полицейско“. Просто як коиловски бой и май толкоз. Какво стана след това, не знам, но се сещам за лафа „битият си е бит, а останалото не е много приятно“…

Е, какво стана сега с „протеста“ на командосите в защита на техния колега? Ами станаха две неща.

Първо, че „командосите“ се оказаха силно нефелни. Аз все си представях, че ще излязат едни като Рамбо, дето се справяше поне с по една рота противници. А тук излезе, че няма ни рамбовци, ни рота противници (те далновидно се бяха измели от евентуалното бойно поле).

Второто обаче е още по-тъжно. Държавата изпрати срещу свои военнослужещи (бивши или сегашни) други свои настоящи такива – полиция и жандармерия.

И се оказа, че българи ще трябва да бранят самозабравили се цигани срещу законно негодуващи от своеволията им българи.

Ами аз това трудно го вдявам.

И не съм антицигански настроен. Обратно, едно време всяка заран пред портата на баба ми, лека ѝ пръст, висяха по 3-4 цигани с молба – „Бабо Монке, дай нещо да работим“. И дори и да нямаше какво, срещу тиган боб и два самуна хляб молбата им биваше удовлетворявана. Че накрая и по две яйца – „да има и за циганчетата“.
А сега циганчетата бият българите и се чудят какво всъщност те правят в тяхната си държава…

автор
Проф. Драгомир Драганов

http://retro.bg