ЦИРКЪТ С ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ Е САМО ЗА НАИВНИЦИ

Прокуратурата изведнъж се събуди е установи, че имало нарушение на закона при партийните субсидии. След години неправилно изплащане. Понеже българските партии са бедни, вместо по 11, са им давали по 13,23 лева на глас. И още по-странно, никой политик нито от управляващите, нито от опозицията са се усетили. То колко са шест милиона и нещо отгоре върху субсидиите. Интересно дали ако субсидията неправилно беше изчислена в тяхна вреда, нямаше веднага да завият в хор от възмущение. А Горанов е просто изпълнител. Или пък няма професионалният капацитет да забележи проблема. И в двата случая няма работа като министър. Въпросът е кои са съучастниците и защо всички партии са мълчали?

И тук си задавам два въпроса, които според мен са много важни:

– Какво стана с обещанието на Бойко Борисов и ГЕРБ да внесат незабавно /това беше обещано още миналата година/ изменение на закона /не на субсидиите, а на държавния бюджет, в който се определят партийните субсидии – това за сведение на мутрата и феновете му/? Или е само обещание преди избори, а след това си правят каквото си искат пак? Видно от големите партийни дарения за какво ли не, явно парите не само им стигат, но са и в излишък. Така че съвсем спокойно могат да се насочат примерна за лечение на деца, за болниците и т.н. Защо всички политици запазват омерта по случая? И използват популистки това искане САМО когато са уверени, че няма да мине в Народното събрание и няма да събере гласове? Просто ни се подиграват, ако случайно някой не се е усетил?

– Прокуратурата изведнъж видя престъпление там, където досега виждаше само ангели в бяло? Много странно. Още по-странно, че сигналът идва от един човек, който за мен винаги е бил проект на „ГЕРБ”, за обиране на наказателния вот при евентуален провал на шайката. Дали проектът „Слави” не се включи? А народът, немислещ и обичащ шоуто, да припознае в поредния циркаджия спасител на България?

Каквито и да са отговорите на въпросите, факт е, че в най-бедната държава в ЕС, се дават най-много пари за политическите партии. Както е и факт, че те не им стигат да си вършат качествено работата, а продължават да крадат и ограбват народа, който ги издържа!

И докато не се сложи край на тази прогнила политическа система в България, напредък няма да има. Партии – да, но при съвсем различни правила и строг контрол. Иначе сами си отглеждаме касапите….

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

loading...