Цирк “Възраждане” с нова програма, народеееее! Айде на политическите акробати и гълтачите на каквото дойде!

Цирк “Възраждане” с нова програма, народеееее! Айде на политическите акробати и гълтачите на каквото дойде! Илюзионисти от класа! Сега сериозно. Гоненето на журналисти е сред най-долнопробните трикове за привличане на внимание и е абсолютно безотговорно в условията, в които се намират България и светът днес. Но в тази формация очевидно така разбират патриотизма и държавничеството – като насъскване, разделяне и радикализиране.

Разбирам, че на г-н Копейкин не му е приятно медии да го държат отговорен за думите и делата му. Медиите обаче затова съществуват и неслучайно са наричани “четвъртата власт”. Политик, който гони медии от пресконференция, сам реже клона, на който седи не само той самият, а цялата система на демократично представителство. А пък г-н Копейкин… освен ако не му се плаща на лъжа, не виждам друго обяснение защо се оказа политикът с най-много изречени в кампания неверни твърдения.

Впрочем, ако българската журналистическа общност държи да запази каквото и да е уважение към труда си, на провокации като днешната следва да реагира категорично и като един. Така, ако някой пак реши, че ще си подбира медиите, просто ще остане без отразяване от цялата гилдия.

Ивайло Мирчев