ЦИРК „ИЗБОРИ“ НИ ИЗЛИЗА МНОГО СКЪПО

От вчера си мисля за какво да трошим едни 70 милиона за избори. Ми няма смисъл. Говорейки с хората и наблюдавайки медии и социални мрежи, не мисля, че ще има някакви изненади. А, и както е казал Марк Твен, то, ако изборите решаваха нещо, щяха да са ги забранили.

Всъщност изборите решават много неща. При едно условие – грамотен и мислещ народ. При нас смисъл няма. 80 % на проф. Христов твърдо стоят зад Баце и с едната си мозъчна гънка имат сили само да отидат да „хвърлят“ бюлетината за него, за да се почувствтат част от властта. След което да си направят фотка с Баце и да си осмислят жалкият животец.

Бизнесмените, хранейки се от трохите около трапезата на властта, не смеят да гъкнат, току-виж се наложило да живеят от работа, а не от усвояване на обществени поръчки. Страх ги тресе като желе при земетресение да не им изтръгне някой кокалчето от устата. И безогледно защитават властта и налагат на работниците си за кого да гласуват.

В махалите нещата са ясни. Който плати най-много на бароните, за него ще „фърлят“ бюлетината! Вече текат наддаванията.

А останалата мислеща част от народа е в недоумение има ли алтернатива. Опозиция се видя, че няма. Или има бутафорна такава. Която се бори с пресконференции, а не с протести и реални действия. О, да, лишиха ги от субсидии, ама преди това? И остава усещането, че всички са навързани и всеки си е намерил пазарната ниша в политико-пазара, а циркът остава за народа. Защото някак си не мога да забравя, че част от „опозицията“ е Гергов и Станишев.

Така че….имам предложение. Направо си теглете жребий кои хора да набутате във властта, съобщете ни ги и с парите за избори направете някоя обществена поръчка за наши хора. Все тая! Нищо няма да се промени.

Докато този народ НЕ СЕ СЪБУДИ и не разбере, че с лежане по дивана и очакване на спасител нищо няма да се случи! Никой няма да ни спасява. Особено ако не правим нищо. Само ще ни гледат сеира и ще споменат с два реда в световната история, че е имало и такъв народ. Който сам се е унищожил.

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.
loading...