Цялата й работа

Цялата й работа на Лиляна Павлова е като любимото й саниране – лъскава на пръв поглед, пропукана и скапана отвътре. И много, много скъпа! Само няколко месеца след като Лилето и служителите й откриваха санирани панелки, някои от стиропорите вече са на земята, входове се наводниха… По сходен начин се очертава да е министерската й работа и около българското европредседателство.
Пред родна медия Павлова си призна, че всичките й 14 обществените поръчки са се провалили заради обжалвания. Само десет дни преди мига, в който всичко трябваше да е готово. Любимката на Бойко Борисов твърди, че проблем нямало. Щели да се справят. Само дето това не е поредният търг за тол система, който да отлага сто и найсе пъти. Тук трябваше не само поръчката да е започнала, ами и да е приключила.
Лиляна Павлова не изглежда притеснена, че има десетина дни, в които да направи цял куп чудеса, за да завърши всичко планирано. То остава и да ревне публично, че плановете на ГЕРБ са бламирани от някакви си там недоволни фирми. Пък и защо да плаче – остават едни милиони, които ще може да харчи по собствено усмотрение. Макар и за десетина дни, все ще измисли как да ги оползотвори.
Има една хубавa поговорка – по дрехите посрещат, по ума изпращат. Нашите „дрехи“, визията и основните дейности за европредседателството, с които трябва да впечатлим гостите от Европата обаче са скъпи, опоскани и скандални, не в добрия смисъл. Май не остана параграф, по който гербаджийският кабинет да не се е издънил, още преди всичко да е започнало.
Реклама не се знае кой ще прави, каква – също. НДК и ремонтите му се превърнаха в нарицателно. Всички обаче сякаш забравиха Мирослав Боршош и драмите с Двореца, подлъгани по последвалата порция скандали, свързани с европредседателство, правителство и какво ли още не. Истински тремор предизвикват пък някои от проектите, които финансира културното министерство. Комисията към национален фонд „Култура“ обаче се срамува публично да назове имената, „сготвили“ прекрасния списък, усвоил близо 1,7 млн. лева.
Ако в „Опасен чар“ подредбата за гостите е „роднина, милицонер, роднина, милиционер“, то май за обществените поръчки при ГЕРБ аналогията е „приятел, роднина, приятел, роднина“. А резултатът е опасен, защото цялата им работа е калпава.
Десет дни, 14 провалени поръчки. За медийното отразяване на европредседателството ще се грижат подчинени на бивша регионална министърка. Станала известна с копки на недовършени магистрали, ремонтирани по милион пъти. Обичаща да реже лентички на санирани скъпарски блокчета, чиято изолация пада при първия сняг… Да видим какво ще ремонтираме пред чуждестранните делегации, дано само не им падне някое екранче пред марковите костюми и обувчици. Че цялата им работа е… Павлова.

Павлета Давидова

Резултат с изображение за лиляна павлова

http://duma.bg

loading...