ЦEЦКУ ИЗИСКВА НЕЗАБАВНА НАМЕСА НА САЩ

С голямо нетърпение чаках позицията на Цецку-тръста по сигурност за ситуацията в Сирия. Признавам, че не съм разочарована. Становището направо кърти. След като се накара на Турция, Цецку заяви, че: „Ето защо, така създалата се ситуация изисква военното присъствие на САЩ и предотвратяване на вероятните опити на ИДИЛ да се възползва от създадения хаос. В този смисъл Вашингтон следва да не допусне сблъсък между един от най-важните си партньори в борбата срещу тероризма в региона и един от своите съюзници в НАТО.“

След разбор на задълженията на НАТО, Цецку заявява, че Ердоган не може да разчита на подкрепата на Алианса /явно смята, че в подобен случай последната дума ще е негова и някой ще го пита/. Също така, тръстът призовава Труция да седне на масата за преговорите и да си изяснят нещата в НАТО.

Не се и съмнявам, че становището на Цецку-тръста, ще бъде немедлено докладвано на Трамп, който ще си посипе главата с пепел, защото се е оттеглил от Сирия и незабавно ще поправи грешката си.

Интересна ситуация. Дали Цветанов осъзнава нелепостта на подобни изказвания. Или напротив – някой го използва, за да изразява нечия външна позиция чрез него?

Елена Гунчева

loading...