Часове преди Конгреса, „магистър“ Десислава се отказала от ГС на БСП

Десислава Йорданова, за която вече ви разказахме как без степен „бакалавър“ е придобила магистърска диплома, поискала да напусне ГС на БСП часове преди Конгреса в София.

Тя пуснала заявление по електронната поща на партията, че не желае повече да бъде член на Градския съвет.

Причината, която посочва, е „несъгласие с политиката, водена от градското ръководство“.

Ето целият e-мail на Йорданова без редакторска намеса:

В писмото си Йорданова твърди, че е ходила на два пъти до централата на партията в 10:00 на 25.09.2020 г., при това със свидетели.

Записите от камерите обаче показват, че Йорданова не е стъпвала в Голямата къща, твърдят от деловодството на ГС на БСП. Още по-малко и със свидетели. От хронологията на е-пощата се вижда, че тя е изпратила заявлението си в 21:15 часа.

От деловодството на Столетницата в града под тепетата обясняват, че е имала възможност лично да им го връчи, не само в Голямата къща, но и по време на Конгреса.

Според съпартийците й от Пловдив причината за подаването на това заявление за напускане на Градския съвет е само една: По Устав,  ако Йорданова не е член, нямат право да разглеждат партийното й поведение. Отново по Устав трябва да се покани членът, на когото ще се разглежда партийното поведение. Йорданова е била поканена по телефона и с имейл, след като от ръководството на партията научили официално, че дипломата й за „магистър“ е анулирана.

На поканата тя отговорила, че е ангажирана в София с Конгреса и не може да присъства, твърдят от Градския съвет на партията. Така по време на Конгреса тя е избрана за член на НС на БСП.

Баща й – доц. Георги Йорданов също е избран. Съпартийците на Десислава Йорданова от Пловдив коментират, че именно неговото лоби е помагало за политическото и, а и за кариерното й развитие.

Кой е доц. Георги Йорданов?

Народен представител в 44-то Народно събрание. Има богата биография. Завършва дентална медицина във факултета по стоматология в Медицински университет в Пловдив. Има още 3 придобити специалности – по социална медицина и здравен мениджмънт, орална образна диагностика и обща стоматология; специализация по мениджмънт на здравното осигуряване в Германия и по мениджмънт на болнични заведения – САЩ; магистратура по здравен мениджмънт; има защитена научна степен „доктор“ и хабилитация за ст.н.с. ІІ ст./доцент. Научни трудове – 53.

Бил е общински съветник – два мандата, като е оглавявал и комисията по здравеопазване при Пловдивския общински съвет, както и ръководител на катедра ОДДАФ в МУ, ФДМ – Пловдив. Бил е изпълнителен директор на „МБАЛ – Пловдив“ АД, управител на МБАЛ „Св. Мина“, както и директор на РЦЗ-Пловдив.

Прави впечатление, че доц. Йорданов дълги години е бил ръководител на катедра в Медицински университет-Пловдив. Бил е и в периода, когато дъщеря му е кандидатствала и завършила магистърска степен в специалност „Здравен мениджмънт“ във ВУЗ-а.

Към момента екипът на GLAS.bg все още очаква Йорданова да представи дипломата си за степен „бакалавър“, както обеща.

Пред медиите в последните два дни тя отново е категорична, че притежава „всички необходими документи“ за нейното образование. Твърди също, че е завършила във филиал на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Кърджали. Само, че от Пловдивския университет са категорични: „Десислава Георгиева Йорданова не се е обучавала и не е дипломирана в никаква специалност на университета“.

Районна прокуратура –Пловдив веднага се самосезира след разследването на Glas.bg за фалшивата диплома на Йорданова. В момента Икономическа полиция извършва проверка. А, ние продължаваме да следим този случай.

glas.bg

loading...