Черна комедия

Да се смееш ли, или да плачеш…В началото на новия политически сезон парламентът е същата тъжна, скучна и безлична картинка, както и преди лятната отпуска. В кулоарите отново царстват празнословието, пустодействието и нищоправенето. А бе, направо черна комедия…Но не по Питър Шафер. Защото в неговата сатирична творба фарсът се разиграва на тъмно, а в Народното събрание той лъсва пред цяла България.
На сцената и най-скучната комедия обаче си има веселяк, който забавлява публиката. Душевното пиршество за журналистите вчера осигури лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той неведнъж е развличал слушателите си със своите брътвежи, но в четвъртък надмина себе си. Застанал като фюрер пред чинно строените си в парламентарното кафене депутати, той с апломб се размечта за оставката на Бойко Борисов. Прекрасно! Но най-известният аптекар в държавата така се оплете в мотивите си, че никой нищо не разбра вот на недоверие ли ще внася или призовава Борисов да подаде сам оставка. Не пропусна обаче да лепне етикета, че всички партии в НС били част от „политическата проституция“, само неговата не участвала в „оргията“. И с присъщата си „скромност“ да се похвали, че понеже не се хранил и освинил и по цял ден не седял и мислел за далавери, хората го забелязвали. Забравяйки, че е подсъдим по няколко обвинения…
Обичайно ГЕРБ пак ги затресе параноята и съзряха в идеите на Марешки дългата ръка на БСП. Тома Биков даже заподозря конспиративни срещи през лятото, на които „Воля“ и левиците са се договаряли. Устатият гербаджия бодряшки обяви, че управляващото мнозинство следва програмата си и си управлява безметежно. То пък една програма, то пък едно управление…Ама нали трябва да се отблагодариш за депутатския стол. И да замажеш с красиви фрази безсилието на тези, които те настаниха на него.
Стига да им кой да ти повярва…

Юлия Кулинска

Резултат с изображение за Марешки борисов

http://duma.bg

loading...