ЧЕРНА КУТИЯ И ЧЕРНИ МИСЛИ….

Добрата новина е, че черната кутия от катастрофата с българския пилот, е намерена. Лошата е, че, както и очаквахме, има проблем за разчитането й и е разхеметезирана. И, понеже винаги се съмнявам и смятам, че гражданите имат право да получат отговори от политиците, ще задам следните въпроси, с уговорката, че нищо не разбирам от авиация, но пък разбирам от логика и политика:

– Как така точно самолет Миг се разбива в момент, в който се коментира да купим още самолети от американците /да поясня, че още първите поръчани и ПЛАТЕНИ преди две години, не сме ги видели произведени/?

– Защо никой не отговори на въпроса по какъв начин се е случило български самолет да попадне в подобна ситуация и как е възможно професионалисти толкова време да не могат да дадат отговор на елементарен въпрос за причината за катастрофата?

– Какво се случва на тези натовски учения и изобщо има ли някакъв контрол?

– Дали има грешка на „съюзниците“, които, както е известно, имат навика да се губят по нашите пътища и да нахлуват в цивилни цехове в България?

– Дали самолетът не е жертва на „приятелски огън“?

– Защо наблизо не е имало някой, който поне да наблюдава какво става и да помогне в случай на нужда, все пак това е учение, а не истинска война? И дали не е грешка в ръководенето на ученията, която е направена от „съюзниците“?

– Защо „съюзниците“ от НАТО мълчат като пукали толкова време за катастрофата?

– Защо българските самолети, купени от Русия, се ремонтират в Полша от нелицензиран завод?

– Защо Сюлейман Пуси веднага използва случая да иска забрана на руското въоръжение в българската армия /да напомня, че за разлика от САЩ, руснаците са се доказали като отлични производители на оръжия и доста войни са печелили, пак за разлика от краварите/?

– Защо политиците си правят пиар на гърба на загиналия български пилот?

– Защо продължават тези учения на НАТО с българско участие и срещу кого ще се бием евентуално? Защото, да напомня, че Хитлер не успя да ни накара да воюваме срещу Русия?

И някак си оставам с усещането, че употребиха паметта на един български герой и пилот, майор Терзиев, в мръсните си договорки и външнополитически и търговски договорки…..

И, не че очаквам някой да ми отговори…..срещу Козяк не се плюе, ако искаш да останеш на власт или да вземеш такава, нали, ибрикчии?

Елена Гунчева