Четвъртият служебен кабинет на Румен Радев крие изненади

Изглежда този път на премиерския стол ще седне жена

Оказва се, че четвъртият служебен кабинет на държавния глава Румен Радев, крие изненади.

Очакванията са, че Радев ще разпусна парламента и ще насрочи дата за провеждането на предсрочните парламентарни избори. Това означава, че ще трябва да назначи служебен кабинет на 2 август с два отделни указа, които да влязат в сила от следващия ден – 3 август, (сряда).

В същото време от известно време насам в публичното пространство се спрягат редица имена, някои от които повече, а други по-малко познати. Става въпрос за имената на служебните министри в четвъртия служебен кабинет на Румен Радев от 2017 г. до момента.

Запознати разкриват, че реденето на кабинета е продължило и днес, при това с нови варианти.
Държавният глава искал този път служебното правителство да бъде оглавено от жена. По всяка вероятност това ще бъде проф. Емилия Друмева, която е секретар на президента по правните въпроси още от първия му ден на „Дондуков“ 2 през януари 2017 г.

Да не пропускаме факта, че името на Гълъб Донев, който бе министър на труда и социалната политика и в трите служебни кабинета на Радев, също е сред спряганите за премиер. Той сега е секретар на държавния глава по демографията и социалните политики.

Очаква се в служебното правителство да влезе и още една дама от близкото обкръжение на Румен Радев. Става въпрос за Мария Нейкова, която е професор по административно право и процес в БСУ.
По времето на НДСВ е била областен управител на Стара Загора, а през миналата година е била назначена за областен управител на Бургас, според твърденията това е било личен избор на Радев.

По всяка вероятност Министерството на отбраната ще бъде оглавено от главния секретар на Радев – полк. Димитър Стоянов. Това би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.
Източник: trud.bg