ЧОВЕК СЕ ПОЗНАВА И ПО ВРАГОВЕТЕ МУ

Няма как да не се замисля за най-върлите противници на Президента Румен Радев. Недоуважени журналиститутки, напъващи за обществено внимание и кахърни, че тази работа, журналистическата, не е като онази, на която са свикнали. „Мъже“ като нЙделко. Ивчето Николова /признавам, нея не съм сигурна към коя категория от горните да я сложа/. И естествено – Онуй, което изпитва комплекс за малоценност към всеки с КИ трицифрено число и озверяващ от странни думички, които не са едносрични.

Не искам да падам на нивото на това на снимката, но все пак е объркало много жанровете. Политическата и сериозна журналистика е много различна от мемоарите на проститутката. Ама много! Вярно, че двете професии са древни и си приличат, но има и съществена разлика, която е предимно в количеството и качеството сиво вещество. Все пак, на някои главата им служи не само като фон за джуките.

Всеки напада това, което не разбира и го дразни. Горепосочените не се дразнят, когато Онуй ги нарича мисирки, келеши и негодници. Дори кудкудякат с кокоши възторг и отново търчат след него да чуят поредния „бисер“. Те се дразнят от това да ги карат да мислят. И както свинята вътрешно се съпротивлява срещу идеята за чистота, така и тези същества се стремят да окалят всеки, който не е на тяхното ниво.

Само, че проблемът им е, че от дъното на блатото, до небето плюнките не стигат!

Елена Гунчева

loading...