Шарланени проблеми тресат народа ни

Шарланени проблеми тресат народа ни

Не зная откъде са тези бедняшки навици да се презапасяваме

Скъпо е думата, която вероятно е най-употребяваната в този сезон. Скъпо парното, скъп токът, скъпо олиото. Всичко скъпо, а в магазините опашки и на опашките колички, пълни с провизии. Не казах продукти, защото продукти купуват нормалните купувачи, а провизии – онези, които се презапасяват.

Олиото скъпо, в същото време всички изглеждат като топнати в шарлан – дебели, разплути с пъпчиви лица, сенки под очите и умора в тях. Каквото ядем, на това приличаме, твърдят всички диетолози, а в България, където за диети се говори почти толкова еднакво, колкото за политика, дебелите все още не са отслабнали.
Затова аз бих викнал, още извикал – радвайте се хора, че шарланът скъп, просто не го ползвайте. Хем линията ви ще е права, хем със спестяванията ще си купите червен хайвер. Не зная откъде са тези бедняшки навици да се презапасяваме с олио, ориз и брашно, след като не е нито военно положение, нито като се е презапасявал, българинът е изпадал скоро в нужда да бръкне в шкафовете и избите.

Тежките есенно-зимни трапези ще тежат и ще провисват от мазни гозби, ще се топи лоеното дъно на чиниите и тавите. Ще се правят погачи и питки, ще се одумват рецепти и ще се разменят тайни кодове за приготвянето им. Олиото обаче е поскъпнало. Новината на деня е такава, че социалните мрежи изобилстват от шеги, закачки, фейлетони и всевъзможни глупотевини чак до киселини.

Олиото, та олиото. Това ли е темата за обсъждане на съвременния цивилизован човек? Ами, като е скъпо олиото, гответе с течен азот. Толкова гурме готвачи вече го правят. Хем леко, хем не съм чувал цената на азота да се е качила. Вместо хималайска сол, гответе с люспи от диаманти. Хем съседката ви ще викне от балкона „Данче, дай ми малко диаманти от сватбеното ти колие, че ще приготвям праз. „ Голям праз, ще кажете вие и ще си настържете от перлената огърлица малко стружки за крем малебито.

Какво е това олио, каква е тази мазна философия, върху която се плъзга ежедневието ни, просто нямам отговор… Залагам на вечновековните навици на нашенци просто да имат обща тема за разговор, а когато политиката вече те е плъзнала на динена кора, остава да се плъзнем на така скъпото олио, скъпо на душите и на устата ни. Казах!

Всичко скъпо, а в магазините опашки и на опашките колички, пълни с провизии.

Fashion idol

Барбара Броколи

Въпреки подвеждащата фамилия, Барбара Броколи не е производител на зеленчуци. Стилната дама е продуцент на поредицата филми за Джеймс Бонд 007. Макар да е зад камера, Барбара показва изключително старание когато се налага да мине по червения килим а това се случва често. Големите успехи на филма стимулират Броколи да облича онова, което най-добре я показва като продуцент и дама. В днешния случай това е дълга официална рокля, поразяваща с елегантността и скромността си. Тук е представено оригинално дизайнерско решение да се избегне единият ръкав, а другият да остане къс. Платът носи романтични послания, материята прави черното не така агресивно, роклята „диша“ и се помества добре в околната среда от знаменитости и репортери.

Спомени от осем държави

Вдовицата на Соколов представи 15-та книга

Професорът по физикохимия Ева Соколова бе гост в предаването за пътешествия „Дромомания“ по единствената здравна телевизия Code health с водещ Магдалена Гигова. Съпругата на Йордан Соколов представи новата си книга „Пътувам, гледам, мисля“, в която споделя впечатленията си от осем държави на почти всички континенти. Четивото е 15-ата книга на достолепната дама, която не скри в ефир, че неотдавна е започнала 89-ата си година, но присъстващите на снимките се увериха, че паметта й за имена, дати и места е феноменална.  Предаването с проф. Ева Соколова, е част от втория сезон на „Дромомания“, който започва тази събота с участието на Н.пр. посланика на Италия Джузепина Дзара.  В предаването на пътешественичката Маги предстои да видим и бизнесдамата Гери Тодорова, която наскоро издаде книга със свои мисли и поезия.

Емоционален спектакъл с музика и стихове

„Майките“ събраха Ивайло и Искра Радева

Емоционален спектакъл „Майките“, събра в пиано бар Силикон звездите на българското кино и театър. В различни роли присъстващите чуха и видяха Ивайло Захариев, Ирен Кривошиева, Башар Рахал и новинарката от БНТ Ирина Цонева. Всички аплодираха изпълнението на Део, който вълнуващо прочете стихове, посветени на майката. Сред гостите беше и спортната ни гордост Симона Пейчева, която се появи със съпруга си. Публиката изпадна в захлас при появата на Искра Радева и Силвия Лулчева – звезди на няколко поколения, също в рецитал за майките и любовта. Бизнесдамите Силвия Хрисимова- Шонлебе, Мариана Печеян, Мая Хътчинс и нотариус Весела Ивчева също се насладиха на представлението.

Автор: Лорд Евгени Минчев