ШЕСТ ПРИЧИНИ ДА НЕ БЪДЕ ПОДКРЕПЕН КАБИНЕТЪТ НА ИТН

Лидерът на ИТН – Станислав Трифонов, наричан от електората Слави /някак си аналогията с Баце и Бойко ми се натрапва, сериозен човек не се нарича от непознати по малко име – например никой не нарича Президента Румен Радев – Руменчо или премиерът Стефан Янев – Чефо/, изброи шест причини да се подкрепи неговият /поне представеният за негов/ проект за правителство.
Веднага ми се натрапват шест причини да не бъде подкрепян този проект:

1. Спорни личности- макар и напълно непознати, освен за майките и най-близките си, кандидатите за министри предизвикаха огромни спорове и най-вече съмнения – като се започне от образованието им и се стигне до елементарен морал.

2. В проектния кабинет са включени хора, за които по давност може да бъде придобита интелектуална собственост /веднага се стресирам, че подобни „ЙОристи“ може след пет години да кажат, че държавата е тяхна, защото е минала петгодишна давност на добросъвестно владение.

3. Добрият тон е задължителен за всеки, още повече за политиците. Хора, които още невстъпили в длъжност, се карат на народа си и го обиждат и се отнасят отвратително с журналистите, нямат място във властта.

4. Няма сериозна програма – има разхвърляни някакви цели, които в движение се променят. Евро или не? Ваксинация или не? Казва ли ти някой и смееш ли да питаш? /това по един български филм, който се сети/.

5. Липса на диалог и уважение към другите. С 65 депутата трябва общо взето по-голямо смирение. И най-малкото да проявяваш възпитанието да не обиждаш публично партиите, които са от твоята страна на политиката. Разбирам да наритваш ГЕРБ /впрочем не се сещам да са го правили често/, но хора, които евентуално могат да ти помогнат и с които имате поне една-две общи цели, поне може да се прояви уважение и съвместни действия по определени въпроси дори без коалиция.

6. Ми прости сте, бе!

Елена Гунчева