Шефката на БАТА: „Такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не съм срещала”

Недопустимо е от три оплаквания за реда в „Слънчев бряг“, две да са за шума, това каза пред Дарикпочетният председател на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова. В събота вицепремиера Валери Симеонов провери нивото на шума в четири заведения в курорта, три са били в нарушение, а едно е затворено. Соколова подчерта, че за 50 години в бранша „такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не е срещала“.

„Учуди ме заявлението на министъра на туризма, че „Слънчев бряг“ не е санаториум. Общо взето ме потресе, защото значи, че за нея не е позната организацията на туристическото обслужване. Не знам как да го коментирам“, каза Соколова, като обясни, че поддържа акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта. Те са системни, но може би няма да бъдат необходими, ако всички ние помислим колко е важен туризмът за България и гостите да остават доволни и да се връщат обратно у нас, каза още шефката на БАТА.

На въпрос дали е възможно да се обособят зони за семеен и парти туризъм в курорта, каквато идея лансира Ангелкова, Соколова сподели, че според нея вече е късно. „Това беше възможно при първото ЗРП (застроителен и регулационен план) на „Слънчев бряг“, в който аз също съм участвала. Имахме намерение и беше заложено в ЗРП-то къде да бъдат увеселителни заведения, ресторанти, хотели и така нататък, но това беше преди 20 години и това ЗРП се променяше“, каза тя и допълни: „Според мен е почти невъзможно. Освен такава организация да се направи, че да не се допускат тези шумове“.

Много грешки са допуснати, каза Соколова. По думите ѝ всички, от които зависи, трябва да се стремят крачка по крачка да променят тази ситуация

cross.bg

loading...