Шефът на АДФИ се престара, не само излезе в отпуск, но и влезе в болница

Шефът на АДФИ Георги Начев се престара. Той не само излезе в отпуск подобно на други началници на служби, но дори влезе в болница. Това научи Фрог нюз от свои източници във ведомството. Начев минава за едно от знаковите лица на „Библиотекарския кръг“. Преди да оглави АДФИ, той е бил служител на ДАНС. Медията ни не оспорва неговото състояние, но не може да се отрече, че отпуската странно съвпада с тази и на други негови колеги, заемащи подобни постове в държавата.

На въпрос дали Георги Начев е в болница, от АДФИ ни отговориха съвсем  лаконично: „Във връзка с постъпилото Ваше запитване – да, директорът на АДФИ е в отпуск по болест“. Начев нашумя преди около две години, когато адвокат Албена Белянова беше освободена от поста на зам.-директор на АДФИ без каквито и да е мотиви.

За разлика от сега, когато журналистите отразиха всеотдайно уволнението на шефа на агенцията по инвестиции Десислава Тодорова, тогава медиите се затвориха очите и не написаха и ред по случая. Също така останаха „слепи и глухи“, след като пред Фрог нюз Белянова за първи път направи сензационни разкрития за недопустим натиск върху нея от страна на Начев. Загатна и за сексуален тормоз, подминат с мълчание и пренебрежение не само от всички началници на Георги Начев, но и от редица държавни органи.

Както Фрог писа Начев е бил на рождения ден на Илко Желязков, считан за кадровик на задкулисието в службите за сигурност и други ведомства.  На празненството по случай 50-та  му годишнина са били почти всички началници в ДАНС. Днес шефът на МВР Бойко Рашков разкри, че Желязков работи в службата за контрол на СРС-та, а хората му са пръснати на възлови места в редица институции.  Голяма част от тях излязоха в отпуск след назначаването на служебния кабинет от президента Румен Радев. Георги Начев минава за знаково лице именно на този кръг.

В един от скандалните записи с гласа на Бойко Борисов се казва, че ще използва АДФИ, „за да размаже физиономии“. Малко по-късно се разбра, че гласът се е объркал и е имал предвид КФН.  АДФИ беше ангажирана и с проверка около бизнеса на Васил Божков по времето, когато държавното обвинение го атакува и поиска ареста му.  Резултатите от нея баха тактично скрито от обществото, като само беше казано, че ще бъде дадена на прокуратурата. От това обаче нищо не произтече до този момент.

https://frognews.bg/