Шикалкавенето на министър Аврамова и компания потвърди мръсната тайна на ГЕРБ – корупцията в „Автомагистрали“ ЕАД е на вселенски нива

Шикалкавенето на министър Аврамова и компания потвърди мръсната тайна на ГЕРБ – корупцията в „Автомагистрали“ ЕАД е на вселенски нива.

Ето как става това: Държавната фирма наема уж техника от частни фирми, но няма служители, които да оперират с нея. Затова без обществена поръчка, на много висока цена се наема техниката от множество малки фирми, които от своя страна осигуряват работници, които да работят с нея.

Това е недопустимо, но така се заобикалят публичните конкурси и трима души в държавната фирма взимат решението кои фирми ще работят по м-ла „Хемус“.

Схемата с подкупите пък работи така: Сумата за наем на техника надвишава в пъти пазарните нива. От по-високия размер се правят отчисления за подкупите и труда на работниците. Корупционните пари се дават в огромните и ненормални за бизнеса аванси, които държавната фирма предоставя.

Така се разпределят 5 млрд. лв. от 3-5 души, подчинени на премиера. От тях 30-40% отиват за строеж на магистрала, а останалите потъват в джобовете на фирми в кръга на премиера.
Служебното правителство го чакат важни задачи по тази тема.

Ивайло Мирчев

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение