Шоуто омръзна

„За президента ще говоря само аз“. През 2006 г. пред актива на новосформираната партия Бойко Борисов с непререкаем авторитет обяснява генералната политическа линия. „Премиерът се разпореди да не споменаваме президента“. Това е Цветан Цветанов от вчера. Разликата между тези две реплики е 11 години. Два недовършени мандата в управлението и трети, който е на път да не бъде довършен. Първия път Борисов сам застава зад думите си, сега вторият в партията обяснява думите на първия. Първият го няма. Покрил се е. Знае, че така е по-добре. Всичко се пише на негов гръб. Включително историята с изпратената от Министерския съвет депеша с ултиматума на Валери Симеонов. Стана така, че единият вицепремиер обяснява, че другият вицепремиер не говори от името на институцията, от която той говори.
Това е интрижка срещу Борисов. Тя е вътрешна и е част от ерозията на властта му в ГЕРБ. Властта на лидера е подкопана, той е объркан как да воюва на всички фронтове, които отвори. Трябва му поне едно примирие, за да се оправи със своите. Но изглежда закъсня.
11 години шоуто на Борисов беше печелившо. Сега има ново: „Шоуто на Бачо Валери и Мумията“. А отзаде стърчат едни дълги, въртящи се като пеленгатори уши.

Георги Георгиев

Резултат с изображение за борисов цветанов

http://duma.bg