Ще бъда до всеки, който има смелостта и силата да се изправи и бори за справедливост

Публикувах информация за организираният от „Възраждане“ протест на 14.05.2020г.
И беше зададен въпрос :“Румяна, сега копейкина или рубльова си?“

Да.Такава съм.И ще бъда и БОЕЦ и БСП и „Правосъдие за всеки“, и „Зелените“ и всеки в битката за България!

Срам ме е, че винаги сме чакали месия и сме търсили водачи и царе извън границите на Родината, че сме посрещали освободители и предавали своите.

Горда съм с величието на първатя и втора българска държава , с Левски и Ботев, Каравелов и Раковски, Бенковски, Волов Гео Милев, Вазов и Яворов и стотици други.

И ще бъда не след, а до всеки за когото националната чест и достойнство са приоритет, а предаността към България е най- висша ценност.

Когато къщата ти е изгнила, проядена и вони на мухъл и гной я събаряш с помощта на приятелите си.После – когато градиш новата избираш дърводелците, водопроводчиците, електротехниците…и търсиш най – добрите.

Така мисля аз.Нека после всеки доказва дали и колко може.
Сигурна съм, че питашите едва ли познават политическите платформи на многобройните партии и движения.По – скоро са подвласни на успешната манипулация, целяща да ни раздели и обезсили.
Всички сме чели или чули за завета на хан Кубрат към синовете му и снопа съчки , които заедно не се пречупват.
Знаем но дали разбираме…

Лесно е да хвърлиш камък по някого , да го свалиш в калта и да го риташ.Преди това погледни в огледалото и попитай – кого виждам и кой е там в действителност.

Ще завърша с един спомен за моя близка която от години живее в САЩ.Всяка сутрин, преди детето и да отиде в американското си училище и да запее американския химн, тя застава до него в дома им, пред българското знаме и заедно пеят „Мила Родино“.

Затова ще бъда всякаква и до всеки, който има смелостта и силата да се изправи и бори за справедливост.Моите и вашите корени не са сини, червени зелени а български и това е важното.

А къщата ни отдавна вони….

Румяна Ченалова

loading...