Ще подкрепи ли ДБ кабинета на Нинова

Първо искат да разберат кой ще е кандидатът за премиер

Съпредседателят на ДБ – Христо Иванов разкри дали ще подкрепят кабинет с третия проучвателен мандат на БСП.

Той подчерта, че биха могли да дадат категоричен отговор на този въпрос, след като стане ясен кандидатът за премиер.
Като най-голяма пречка Христо Иванов посочи разногласията между ПП и ИТН и допълни, че ако все пак успеят да преодолеят различията, има шанс за формиране на кабинет.

От ДБ посочват, че няма проблем в случай, че Асен Василев бъде номиниран за премиер. Биха подкрепили и Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

По-рано днес обаче политологът д-р Стойчо Стойчев разкри, че шансът за съставяне на кабинет е минимален. Той посочи, че единствената причина, поради която президентът Румен Радев е връчил третия проучвателен мандат на БСП, е да спечели време.

В този ред на мисли той припомни думите на президента при пристигането му в Черна гора, че би било по-добре изборите да се проведат през октомври.
Според политолога при евентуалните предстоящи избори ПП няма да са фактор. Той твърди, че битката ще се води между ГЕРБ и Румен Радев, а не между ГЕРБ и ПП.

В заключение политологът посочи, че фактът, че преговорите стартираха като двустранни, а не като четиристранни, е достатъчно ясен показател, че шансът за излъчване на ново правителство е минимален.
Източник: standartnews.com