Ще се увенчае ли с успех напънът на Асен Василев за кабинет?

Проф. Стефанова не вижда полезен ход и с третия мандат

Политологът от Софийския университет проф. Милена Стефанова разкри пред БНР дали има вероятност да се увенчае с успех напънът на Асен Василев за кабинет.

Тя подчертава, че след формирането на четворната коалиция сред участниците имаше еуфория. Тогава те се зарекоха, че ще започнат да осъществяват промяната.

Половингодишният срок на управление обаче показа ясно, че те не са научили уроците на управление в модерна демократична държава. Поради тази причина се стигна и до разтрогването на коалицията. Малко вероятно е да се сформира нов успешен кабинет с трима участници и недостатъчен брой народни представители, прогнозира тя.

Според нея първото, което трябва да се свърши от управляващите е да мобилизират усилията си върху реформата в правосъдната система.
В условията на криза е нужно да се стабилизират държавата и икономиката, категорична е тя.

Проф. Стефанова обаче не скри, че не приветства правенето на промени в Изборния кодекс, предвид възобновената дискусия за връщането на хартиените бюлетини като алтернативна форма на гласуване.
Политологът обаче подчерта, че не вижда полезен ход и с трети мандат. Поради тази причина тя прогнозира, че държавата ни отива към избори през септември.

blitz.bg