Ще си оправим държавата, макар че ще е много трудно

Бившият шеф на ДАНС си пуснал 123!!!! дни неплатен отпуск /няма го една трета от годината/, а сега нагло и арогантно развява неприлично тъпите за интелекта ни опорки за руските шпиони.

Двама хубавци от надзора на ББР, която е държавна, т.е. оперира с нашите пари, не се явили на срещата с министъра и обявили, че това е „цирк“.

Вчера бившата външна министърка се пенявчи и почти размахва пръст в ефир. Телевизиите отново ни заливат с аматьорските клипчета от Банкя.

Кошлуков пък обяснил, че прекъсването на предаването на националния празник 24 май било, защото трябвало да се даде и другата гледна точка. Като че ли една дузина години не бяхме облъчвани системно само с тази гледна точка. Слушахме самохвални и малоумни доводи колко сме просперирали и как пусти комунисти и Путин ни пречат да станем Швейцария на балканите.

Алоуууу, ние не сме умствено ретардирани, даже и морал имаме. И сме наясно, че става дума за глупост, наглост, арогантност, крадливост и алчност. Както и за страх, ама много страх. Само дето вие още не сте разбрали, че връщане назад няма. И да, трябва да има изчегъртване, рязане до здраво.

Надявам се и стойностните и смели журналисти най-после да получат национален ефир, защото тяхната дума трябва да се чува.

Ще си оправим държавата, макар че ще е много трудно. Не толкова заради икономическата съсипия, материалната бедност и мизерията, колкото заради опростачването на обществото, издигането на лъжата, фалша и войнстващия примитивизъм в норма, както и заради кресливата арогантност и безмерната наглост на самопровъзгласили се за „остриета“ и „тежки артилерии“ индивиди, изникнали от нищото, но с его като Афейловата кула и вселенски претенции за незаменимост, непогрешимост и безценен опит.

И накрая – надявам се и социоантропологопсихологополитическите говорещи глави да ни лишат от своето раболепно и и също арогантно по същината си /винаги говорят с някакво снизхождение към инакомислещите/ присъствие. Нека си носят нАучните и академични титли с радост, че са ги купили и да ги показват на внуците. Друг няма да се интересува от това, защото всички горепосочени ще отекат в канала на историята. Знаете кое отива в канала, нали….

Цветеслава Гълъбова