Ще сюрпризира ли някого неприятно МВР шефът Иван Демерджиев?

Всички са в очакване на резултатите

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев ще извърши работно посещение на българо-турската граница.
Посещението ще бъде извършено утре (петък – 05.08.2022 г). След това министър Демерджиев ще проведе среща в сградата на Областна управа – Русе, отбелязват от подопечното му министерство.

В сутрешните часове вътрешният министър ще посети зоната на отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово.
Целта на това посещение е да се запознае на място с динамиката на миграционните процеси и оперативната обстановка, както и организацията на работа.

За 14.30 ч. е насрочена срещата на вътрешния министър в Русе. Поводът за посещението му е значително увеличения трафик на моторни превозни средства през ГКПП „Дунав мост – Русе“ през последните няколко дни.

Какви ще са резултатите от посещенията на вътрешния министър и дали някой ще „изгори“, предстои да разберем.

Припомняме, че на министър Демерджев бе възложена координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства, нужни за машинното гласуване.

Той следва да организира и изпълнението на дейностите от компетентността на МВР във връзка с подготовката и провеждането на изборите.
Източник: dnes.bg