Щом е разединител, колко партии подкрепиха Радев, колко Герджиков, когото наричат Плевнелиев2?

Днес ще има предизборен дебат в студиото на БНТ. Водеща – Аделина Радева, за която такава роля не е за нейния калибър, а тя е далеч от пример за обективност.

Най-напред, такъв дебат не трябва да се води в БНТ, а в подходяща зала, с публика, с неутрален водещ, а не с конформист, обслужвал години наред властта на Борисов. И такива предизборни дебати трябва да се предават по трите национални телевизии или по която телевизия иска. БНТ е слуга на досегашната власт.

В тоя ред на мисли за довечера…
Ще чуем основното обвинение към Радев – и от Аделина, и от Герджиков – че е разединител на нацията. Вдигнал юмрук, „Мутри вън“.

Щом е разединител, колко партии подкрепиха Радев, колко Герджиков, когото наричат Плевнелиев2? И кой разединява – Радев ли, който излезе с протестиращите срещу поръчковия главен прокурор, или онзи от Банкя, който поръчва акциите на главния прокурор? И който непрестанно сипе обвинения срещу Радев от самото му встъпване в длъжност – последно, че е виновен за умрелите от ковид и вдигнал цените на тока.

Разбира се, в обществото винаги има плужеци, които ще си харесат един нов плужек в политиката. Според Герджиков прокуратурата работела прилично, около Борисов няма нищо съмнително, да се прегърнем с него, по неговия модел – Я елате пиленца при батко. Иска да се обединим с начин на управление, който мнозинството иска да ликвидираме, както показват и изборните резултати.

Радев събра над два пъти повече гласове от Герджиков на първия тур. Той едва ли е съвършеният кандидат, но изборът в неделя е прост – за или против Борисов.

Иван Бакалов