Що е политическа каракачанска мастия?

Случвало ли ви се е да чуете думата „мастия“ ? А , чували ли сте определението политическа каракачанска мастия?Каракачанската мастия е противоречива личност,  защото, хем дразни, хем е обект на желание. Тя обикаля по партиите и навсякъде се предлага само и само да се докопа до властта!

Бълагарската каракачанска мастия е добре разпознаваема в нашата родна действителност. Последователите на каракачанската мастия са готови на всичко , за да пробият. Има два ярки примера на полиическа каракачанска мастия, това са шкеме войводата и неговия паж известен като джамбазина.

Този ярък пример на политическа каракачанска мастия се характеризира с товза, че винаги яхва майка България и българския патриотизъм. За целта се прилагат различни прийоми характерни за всяка мастия, важна е крайната цел!

Каракачанската мастия се характеризира с няколко важни белега! Първия белег е ибрикчийството, чрез което успява да омае набелязания политически обект.Втория белег на каракачанската мастия е, че тя винаги се съгласява с всичко!

Третия белег на каракачанската мастия е нейната лакомия и алчност- този белег се  проявява доста по-късно, обикновенно когато набелязания политически обект е оплетен в мрежата.Четвъртия белег на каракачансдката мастия е предателството, което е подсилено от петия белег – сребролюбството!

Познахте ли коя е българската политическа каракчанска мастия? Обръщаме внимание, че всякакви прилики с действащи политици и министри санапълно  случайни, но това не означава, че не могат да се саморазпознават!
 Що е политическа каракачанска мастия?

bnews.bg