ЩЯХ ДА ПОВЪРНА! По Канал 3 Гърневски клейми комунизма

ЩЯХ ДА ПОВЪРНА! По Канал 3 Гърневски клейми комунизма. И как учебниците трябва да са така написани, че да повръщаш като ги четеш. Той е кристално чист, той е дисидент и има право да дава оценки. Патарински го плъзга – не е ли по-добре да бъде записан Гърневски и да бъде пускан на видео – така децата щели веднага да разберат ужасите на комунизма.

Не знам защо използват комунизма, като не го е имало, може би защото Спас Гърневски го е възпявал в стиховете и уводните си статии в печатарския вестник. Гърневски е с тенекиени очи, той си мисли, че никой вече не знае за неговите поетически славослови за Альоша, за Априлската линия на БКП, за Дядо Благоев…

Спасе, с вид на деградирал алкохолик, всичко се помни, всичко го има. Няма лошо да те пуснат на видео и да клеймиш социализма, ала преди това учителите трябва да прочетат твоите хвалебствия за онова време, когато ти като жалък натегач хвалеше! Да ти пусна ли снимката от манифестацията на 9 септември? . Ти, си десидент, мразиш строя, ала си на първа линия , до директора, махаш на партийните величия – да те видят, да те забележат, защото още тогава си бил един жалък кариерист – един гол охлюв, след който остава само една лигава следа! Това си ти, Гърневски – певецът на ГЕРБ! Няма лошо да се пише така за социализма, ако обаче в текста се сложи снимката на най-младия член на БКП – Бойко Борисов! И една друга – как Борисов присъства на откриването на паметника на другаря Живков. И страстната целувка с Жени Живкова. И десет години секс с бившата снаха на кандидат –члена на политбюро на БКП Иван Абаджиев – Цветелина Бориславова.

Ще стане много интересно, ах, колко интересно ще стане, когато паднат маските и се видят червените задници на сегашните антикомунисти.

Стефан Северин

loading...