Ъндърграундът бълбука

Продължилото с години дезорганизиране на държавата вече стана опасно за самите управляващи. Преди официално европредседателството ни да е факт, девизът „Нито ден без труп!“ буквално разстила кърваво червен килим за представителите на Брюксел. И докато главният Политик пои народа с триумфи край Босфора, тук, в държавата Му, главните Бизнесмени не сдържат апетитите си. Може и да е прав бившият МВР-шеф Емануил Йорданов, че зад шумните и показни убийства, на които сме свидетели в последния месец, обикновено стоят неуредени финансови отношения.
В куршумената тишина, вместо да рецитират целите на европредседателството, управляващите да обяснят какво става в задкулисието. Защо бълбука ъндърграундът? Какво се крие зад стрелбата по данъчния Иво Стаменов, за която МВР вече мълчи? Каква е истината за убийствата в Нови Искър и „самоубийството“ на предварително обявения за убиец Росен Ангелов? Защо показно убиха човека на Цветан Цветанов, от когото тръгна сагата с „Наглите“?
Мафиотски само по почерк ли са изброените убийства? Или зад любовните афери, зад пируетите на МВР и прокуратурата стои неумел опит за прикриване на ужасното нещо, за което вече Европа не мълчи.
За какви приоритети на европредседателството говорят и Цветан Цветанов, и Лиляна Павлова, и Екатерина Захариева, и Бойко Борисов? Не, не просто корупция е прояла държавата. Тук мафията командва, разчиства сметки и не се притеснява, че оставя следи.
Забелязвате ли, че Бойко Борисов мълчи? Защо не направи щаб в Банкя заради шесторното убийство? Защо не каза и дума, че куршумите в Нови Искър са изстрели срещу държавността?
Близките до властта медии какви версии ще изтипосат за разстрела на бизнесмена Петър Христов? Жалко – любовната афера изгърмя. Твърде рано самоубиха Росен. Ще им се наложи да измислят нещо по`така. Защо главният прокурор, шефът на следствието и главният секретар на МВР този път липсваха от местопрестъплението? Изпратиха по-малките да се оправят. За да не вдигат толкоз шум или… Да не би Цацаров и компания да се страхуват да изрекат на глас онова, което всички мислим? Мафиотски убийства, мафия. Да, ама това означава да признаят, че организираната престъпност е сраснала с властта.
Докато прокуратурата и МВР се занимават с измислени рейтинги и не разкриват истинските убийци, не търсят издирваните и не залавят извършителите на престъпления, в държавата ще се изпълняват всякакви мръсни поръчки. При това по най-бруталния начин. Здравето и животът на всеки българин на практика са в опасност, защото всеки треторазряден престъпник вече е с ясно съзнание, че няма да бъде търсен и заловен. Има и нещо по-страшно. Дори и да бъде установено кой е той, ако работи за държавата, която по всички характеристики е мафиотизирана, ще бъде прикрит, за да бъде използван при друг удобен случай. Като нищо и ще го възнаградят. Превърнахме се в държава на самоубити убийци и липсващи такива.
Осветяването и разбиването на порочните, престъпни и всеобхватни по размери и нива схеми, в които е оплетена властта, е истинският приоритет на държавата. А не измислени тези за саботаж на европредседателството, дългата ръка на Путин, втори лифтове и трети полове.

Ина Михайлова

Резултат с изображение за убийство

http://duma.bg