ЯВНО ЕС СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МЕНТАЛНО НЕДОСТАТЪЧНИ

Урсула фон дер Лайен, по професия гинеколог, управляваща ЕС, заяви, че санкциите вече подкопават икономиката на Русия и ей сега ще се срине. Един пък наш пишман икономист тържествено заяви, че инфлацията в Русия щяла да стигне цели 20 % до края на годината. Явно човечецът не е разбрал, че инфлацията за основните хранителни стоки в България от началото на санкциите е около 21 %. Засега!

Войната е икономическа и само увредените ментално не го виждат. Глобалистката икономика срещу Русия и Китай. Само където се чудя: То руснаците без Макдоналдс може и да минат, ама германците без газ и петрол как ще я карат? Както и могат да минат без нови телефони, ама как ще се правят компютри и чипове без кобалт, който се внася основно от Русия?

Пари се печатат, газ, петрол, пшеница, рапица и т.н. не се печатат. САЩ изсипаха в Украйна МИЛИАРДИ долари помощи, най-вече военни. Ако бяха инвестирали тези пари да преборят глада по света, гладни деца вече нямаше да има. САЩ правят бизнес от войната. Това им е основният износ – смърт, кръв и войни.

А Макрон /какъв ли ще е резултатът от изборите днес/ заяви, че Франция щяла да бъде първата велика /тук се чудя дали да сложа кавички/ държава, която щяла да бъде независима за енергията си от газ, петрол и въглища. Общо взето, французите ги очаква голямо духовно развитие. Като вентилатори направо ще са. И посинели, в тон със съчувствието към Зеления.

Елена Гунчева