ЯВНО СИ ИМАМЕ САМО БИТОВ ПРОКУРОР

В държавата България всичко се разпада, най-вече столицата. Асфалтът тече, улиците се рушат току-що направени, метрото му падат плочите, но основната работа на прокуратурата е селската битова престъпност. Главният прокурор не пропуска битова кражба в Горно Нанадолнище, като събитието се отразява нашироко в ютуб канала на прокуратурата и по свинските и пик-ливи медии.

И ей днес, човекът с каскета лично отиде в село Браница, Харманлийски. Крадец влязъл и задигнал пенсията на един дядо. Всичко това налага главната прокуратура да се замъкне на място и да разследва лично тежкото престъпление. Докато сигнали например по чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс срещу премиера и Мутафчийски за всяване на страх и паника, разследването за пране на пари в Испания, в което е намесено името на Борисов, неясното разпределение на парите от бюджета и харченето им за неща, които не са в обществена полза, прокуратурата мълчи и дори не прави нищо. Явно престъпленията срещу народа, обществото и държавата не интересуват родните прокурори.

Ясно е, че се обръща внимание на малките престъпления, за да се прикрие нищоправенето по големите. Защото явно се слага чадър. И всички знаем над кого. Избраха си удобен. За да имат безнаказаност.
Но пък всичко се променя.

Всяка власт е довреме. А абсолютните диктатори обикновено свършват много зле. Макар и не точно на подсъдимата скамейка.

Елена Гунчева

loading...