Явно с доста колеги сме слушали различни пресконференции на ГЕРБ, пък тя беше една. А нали фактите са важни.

Явно с доста колеги сме слушали различни пресконференции на ГЕРБ, пък тя беше една. А нали фактите са важни.
Та, по фактите:

1. Не, Бойко Борисов не се обяви за „анти-Путин коалиция“ с евроатлантическа насоченост, която да брани Киев, щото имал знамето на Украйна зад себе си. Бойко Борисов се върна назад в 90-те и поиска всички да носят отговорност, за да няма никога виновни за нищо.

2. Не, Бойко Борисов не настоява за правителство с ДБ и ПП. Бойко Борисов каза, че не вижда вариант да управлява с ДПС, Янев и Възраждане. И три изречения по-късно направи оферти на всички: и на едрия бизнес (с вметките му за плана за възстановяване) и на всички партии + президента. Как го направи ли: обеща на всички всичко, плюс установи, че дори с „Възраждане“ може да се разбере за околната среда, например. И с Радев може да се разбере, като остави Пеканов на поста.

3. Бойко Борисов не иска да спазва финансова дисциплина, каквото всякакви анализатори-шамани дуднат тия дни („ГЕРБ ще се грижат за финансите на страната“). Бойко Борисов обеща да подкрепи исканията за харчове на „Продължаваме промяната“. Така че туй достойство за „финансовата дисциплина“ почина.

4. Докато се обясняваше как ще идват „нови ракети“ и за доказаните евроатлантици, сочейки към знамето на Украйна и нещо мърморейки за Гари Каспаров, Бойко Борисов подправи целия тоя бульон с Росен Плевнелиев, който щял да бъде контактьор между партиите.

Така де: управление с всички, включително с Възраждане и хора на Радев, забулено в украински флаг, с погъделичкан бизнес с европейски пари и за да е весело … с Плевнелиев. Плюс, разбира се – никакво махане на Гешев.
Всичко останало, дето четете е „излъскана“ евроатлантическа реч. И просто … не е вярно. Дори да е „правилно“.

Полина Паунова