Явор Дачков: Идват избори. Да се пазим от реформаторски трикове

В политическите среди е известно, че Горанов не е фен на Москов. Защо обаче днес го защити? Отговорът е прост – Реформаторският блок е отново желаният партньор на ГЕРБ във властта след изборите. ГЕРБ има остра нужда от боксова круша, смокиново листо и изтривалка за собствените си неуспехи. На всичкото отгоре с мантрата за ЕНП приемлива коалиция.

Нали нямате съмнения, че именно те вкараха партията на Кунева в ЕНП за контра на Радан Кънев, който бягаше по тъча – не по принципни съображения, разбира се, а за да може да се договори по-добре.

Днес Петър Москов – индивидуалният член на РБ – каквото и да значи това, е най-яркият представител на Реформаторския блок. Няма Кунева, няма Лукарски, няма Зеленогорски, да не говорим за земеделеца Ненчев.

От телевизора тече само Петър Москов.

И нека да назоваваме нещата с истинските им имена. Защото идват избори и после да няма пак драма кой се объркал, кой се хванал на трик и прочее.

Петър Москов има нужда от имунитет. Той е обект на прокуратурата. Като кандидат-депутат и после като депутат, той ще го получи.

Борисов има нужда от партньор, който уж да е приемлив за Брюксел. Какъвто Патриотичният фронт не е. С ДПС Борисов на драго сърце би работил и работи, но публично би било самоубийствено. Така че няма съмнение, че той отново ще подкрепи Реформаторския блок. Какъв беше този блок? „Партньор, конкурент, коректив“ на ГЕРБ. Нещо като гадже, жена и любовница едновременно…

Илко Семерджиев 20 години не е променял възгледите си за здравеопазването. Днес той нито се явява на избори, нито е член на партия. Във всичките си думи и действия винаги се е ръководил от това, което е най-смислено за здравеопазването.

Не ми е трудно да избера на кого да вярвам. Надявам се, и на вас.

http://glasove.com/