Яде ли Славчо палачинки?

По телевизия 7/8 на Слави Трифонов /пардон, на Евгени Димитров/ станахме свидетели на истинска драма. Можем само да сме благодарни за нея на известния журналист Сашо Диков, който безпощадно раздипли фасадното покривало на Трифонов.
Толкова поучително и дръзко гостуване отдавна не бяхме виждали сред гостите-преподаватели на Слави.
Браво, Диков, макар и не за всичко, тъй като от моя гледна точка, ме дразнеше твоето неколкократно повтаряне на думата „за съжаление”, когато споменаваше Корнелия Нинова като незаобиколим фактор в политическия живот и бъдещия парламент. При мен, изразът би бил не за съжаление, а „за щастие”. По понятни причини!
Какво ни стана ясно, обаче?:
– Че Слави гони да постигне второ място на изборите, така както изобщо не е заявил досега нито програма, нито мерки, нито стратегия и цели за управлението на България. България не е еднодневка, драги, нито може да си позволи да бъде повече поредното шоу, оглавено от друг, баш шоумен, предрешен в нови /че и скъпи/ дрехи.
– Че Слави ненавижда Нинова, ерго БСП, ерго цяла една близо милионна част от българското население, която гласува и вярва на идеите за справедливо, социално и солидарно изградено общество, желаещо успешно, стабилно развитие. Защото БСП има програма, посочва конкретни мерки и стъпки за разлика от ИТН. Какво ще направиш за избирателите си, г-н Трифонов, и в частност за избирателите-социалисти/защото и те също са хора, нали/? За разлика от теб, Нинова ясно е посочила какво и то касае цялото общество.
– Че за разлика от яростния, театрален изблик на отрицание срещу Нинова, Слави доста негръмогласно и кротко заявява, че е против ГЕРБ и няма да бъде с ГЕРБ, нямало и с ДПС, щото те били от едно котило, но с кого ще бъде не казва. Дали пък само Бойковото присъствие го дразни? Макар че по брой на бодигардове могат да си съперничат. И сговор с останалите „инвеститори” може да има? Щото философията му е изпята в една емблематична негова песен „ Едно ферари с цвят червен”, ….. и може би – „едно за тях, едно за мен”, в „името на народа”?
– Че партията „Има такъв народ” е с огромни амбиции и въоръжена с упорития инат и самонадеяност на оглавяващият я да стигне върха, изпреварвайки останалите джипари, планинари и алпинисти. А от върха, знаеш ли ,Славчо, колко посоки се виждат, колко концесионирани слънчеви „полянки”, но и колко голи бърда и тъмни гори тилилейски? И колко урви и сипеи, по които е толкова лесно да ни търкулнеш, та отново да се чувстваме объркани, бедни и без бъдеще?
– Че Слави май обича палачинките и най-вече да ги обръща , предимно от екрана, с песнички, шегички и „велики” приказки, „оксиморонски” някак си. И според тигана.
Но точно защото има такъв народ, може и да разбереш къде зимуват раците, Трифонов!
Нели Маринова
26.01.21