ЯНКИТЕ УДАРНО НАПУСКАТ АФГАНИСТАН, КАРАКАЧАНОВ ПРАЩА НОВ ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ! НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ОЗАПТИ?

Няма по-опасен вирус за финансовата ни система от военния министър. Плати три милиарда авансово за фантоми, които ще долетят след пет години. Ако изобщо кацнат тук, с оглед на тежката коронавирусна ситуация и в Щатите.
По време на министерстването му паднаха два бойни хеликоптера и загинаха военни пилоти. Причината – малко полетни часове поради липса на гориво. Но липси в министерската заплата от 4500 лева нямаше.
Преди месец Каракачанов обеща нови три милиарда за бойни машини и кораби за Сухопътните сили и Военноморския флот. От които милиарди ще спечелят немските и щатските пенсионери. Слава Богу, че финансовият министър се усети и обеща отлагане на сделките.
След като загроби шест милиарда, Каракачанов гордо ни съобщи, че въпреки извънредното положение и изтънелите държавни финанси, за Афганистан заминава поредният военен контингент. Щото така било планирано, а и сме обещали на съюзниците.
Съюзниците обаче си тръгват от Афганистан, след като преди две седмици САЩ подписаха мирно споразумение с талибаните. Американските войски напускат Афганистан в рамките на първия етап от изтеглянето, предвидено в мирното споразумение, каза преди 48 часа американски служител, цитиран от Асошиейтед прес. Янките планират да намалят броя на военния си контингент в Афганистан от 13 000 на 8600 военнослужещи, добави служителят, пожелал да остане анонимен…
40-ят военен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи,в който влизат рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери. Българските военни ще изпълняват задачи, свързани с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на Афганистанската национална армия.
За съжаление Кабул няма да плати и цент за новата ни шестмесечна мисия, която ще струва около 20 милиона лева. От 2000 г. до момента военното ни присъствие в Афганистан е източило от хазната най-малко 500 000 милиона лева…
Веднага след новината, че Щатите напускат Афганистан, Каракачанов бойко заяви: „Ако САЩ се изтеглят от Афганистан, не смятам, че България има работа там“. Защо ли сега говори обратното?
Въпросите са няколко и силовото вице трябва да отговори на тях в парламента:
Защо Каракачанов праща ново пушечно месо в държава, от която американците ударно се изтеглят?
Защо не се съкрати поне наполовина контингентът ни, както това правят янките?
Защо премиерът не озапти военния си министър и не му нареди да се съобрази с новата американска политика за прекратяване на мисията на НАТО в Афганистан?
Каракачанов трябва да бъде обуздан! И то незабавно!
Ако толкова държи да дружи с талибаните, нека министърът формира доброволческа афганска рота и той лично я оглави. И плати разходите по нея от субсидията на ВМРО. Ама едва ли – за три години той не посмя да посети нито веднъж мисията ни в Кандахар. Щото животът му е скъп, а и има по-важна мисия – България на три морета!
Лесно е да проливаш чужда кръв и харчиш народни пари! А своите да ги трупаш в апартаментни тераси и пилееш по кръчмарски маси.

Велизар Енчев

loading...