Ясната картина на горивата у нас

Ся, понеже сте мои ора, да ви кажа каква е ситуацията с горивата в KLETA MAJKA SOFIQ към този момент.
Пообиколих и вече имам ясна картинка.

1. Най-скъпа е газта (LPG) в две вериги – OMV и Еко. В OMV тя достига до 1,70.Шел са някъде по средата, в ЕКО също е над 1,50.

2. Това обаче съвсем не означава, че цената е константна величина. Например в Люлин, кой знае защо, е по-евтино отколкото в Младост. Като казвам по-евтино, визирам до 10 сторинки на литър газ.

3. На булевард България има две бензиностанции – Еко и Шел. И в двете бензина няма цена. Дизелът е почти като вчера, газта я има само на Еко и е над 1,50.

4. Най – евтино е при българския Марин льо Пен – чичо Веско. При него газта е 1,39. Плаща се само кеш, винаги чистят тоалетните и не можеш да се изпикаеш. Но ако заредите там, а алтернативата е OMV на Цариградско, ще спестите по 31 стотинки за литър газ. Демек на 30 кила газ ще спестите нелошата сума от 11,70, с която сума бихте могли да си купите кило пельменчики от Берьозка.

5. Бензина е с доста сходни цени. Но пак в Младост и на околовръстното е по-скъп и нямам никаква идея защо.

6. Опашки няма. Докато зареждах, Путин не ме нападна, а Байдън не ме прати в Иран.
Изводи:
– местете се в Люлин
– Младост не е баница
– всички, които снощи тичахте като улави по опашки – евала, паника!!!
Сигурно цените ще вървят нагоре. И сигурно ще псуваме и съм убеден, че не ни чакат добри времена.
Но на всички, които снощи ми писаха, че имат сигурни сведения от една зълва на един втори братчед на една чистачка в тоалетната на една бензиностанция бих им казал, че е време да си сипем по 200 грама дизел с 2 ледчета…
Венци Мицов
lentata.com
Ве