Я, колко фалш!

Веднъж случайно слушах как Цветан Цветанов се опитва с Веско Маринов да пее в дует „За теб, Българийо, за теб…“ Уникален фалшив фалцет. Но това е най-малкото сред всички останали ментета в политиката, в обществената практика, в бита ни.

Свикнахме на храни ментета, на фалшиви питиета, с горива – ментета. Забравихме за фалшивите ваксини, за фалшивите идеи на демократи, реформатори… А помните ли преди години как един фалшив сигнал за тревога в атомната електроцентрала чрез „Ку Ку“ по телевизията вдигна накрак цялата общественост!? Сега вече и това не може да ни трогне…

Четох как няколко „еничарки“ в просветата пишат исторически текстове за учениците. Режат цели глави от историята, други подменят с фалшиви внушения. Да не говорим за по-крупните опити на Иво Инджев и Александър Йорданов в същата посока.

А не свикнахме ли с фалшивите новини? Като ви съобщават нещо, смятайте, че реално е обратното. Дори сайтове се навъдиха, които откровено ни предлагат измишльотини във вид на електронни трудове. Хеле пък, ако съобщите какво реално се случва в Русия или какво реално е казал Путин, направо ви обявяват за „рубладжия“, трябва да мълчите или да изкривявате новината, тогава сте добре дошъл в разните там грантаджийски структури, наричащи себе си медии.

А не са ли фалшиви временните коалиции в парламента? Ами обединените патриоти!? Оказва се, че не са нито обединени, нито са патриоти. Да не припомняме в името на какви обещания влязоха в Народното събрание. Още чакаме техните обещани преди изборите минимални пенсии… Сега Макрон се е загрижил да ги уеднаквява сред европейските държави. Но съм сигурен, че и тези усилия ще излязат по нашенски манипулирани и съобразени примерно с вътрешния продукт и българските условия за фалшифициране на тълкуванията.

Какво друго, освен фалшиви законопроекти са днешните усилия на управляващата коалиция и присъединилите се към нея около промените и ветото на президента относно Изборния кодекс примерно! Ами политическите сделки около опростяването на данъците на мюфтийството и бартера им с гласовете на ДПС в подкрепа на партия ГЕРБ!

Не е ли фалшив проектът на професор Вили Лилков, Мартин Димитров и Петър Славов за престъпния период? И има ли въобще такъв законопроект? Нещо по социалистическите символи да кажете?

А с колко фалшиви документи боравят Спас Гърневски, Тома Биков, Антон Тодоров, Десислава Атанасова… Казват, че и изящното й колие за 20 хиляди евро било менте и струвало само 160 лева!

Не сте чели поезия на Ани Илков, на Петър Чухов, на кръга около тях, за да се уверите, че и в поетичното слово вирее фалшът. Както и в анализите на Силвия Чолева. Тя се опитва дори да омаловажи есетата на Стефан Продев, на Серафим Северняк, на Марко Семов, защото се опирала на съвсем други естетически ценности… Въпрос на добре платена гледна точка.

Ами така е – фалшиво пеем, фалшиво пием, фалшиво се храним, фалшиво… живеем.

автор: Лозан Такев

http://duma.bg

loading...