‼️КОЙ УБИ ДЪЛГОГОДИШНИЯ СПАСИТЕЛ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ?

‼️КОЙ УБИ ДЪЛГОГОДИШНИЯ СПАСИТЕЛ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ?

Както стана известно, след като е спасил от вълните на бурното море три украински туристки, издъхна от сърдечна недостатъчност 69-годишен спасител на плажа в Слънчев бряг. Човекът повече от 30 години е работил тихо и скромно като воден спасител по морето, последните 5 години на плажа в Слънчев бряг.Може да бъде изображение с 1 човек и изправенЧитатели ни изпратиха снимката на героя. Той бил от Хасково и го знаят като Берто.

На помощ на 69 годишният воден гард се притекъл колегата му от съседния пост Дончо Карагьозов. Започнали незабавни действия за спасяването му. На място пристигнали два медицински екипа, но не успели да му помогнат.

След суматохата нямало следа от спасените туристки, без да се поинтересуват от състоянието на водния спасител!

Според максимата „Всяко чудо за три дни“ и този трагичен случай ще бъде забравен. В края на лятото, неразумното поведение на три момичета, доведе до незаслужена смърт. Безкрайно дълга ще бъде само мъката на близките на този спасител, помогнал на стотици хора да не загубят живота си.

Нека, преди да са изминали тези три дни, да поставим въпроса: кой уби този човек? Защото за мен това е убийство, независимо дали умишлено или неумишлено. Същите спасени девойки няколко пъти през този ден са били предупреждавани да не влизат в морето. Те дори са се присмивали на спасителите ,на техните усърдия и звукови сигнали.

След многото катастрофи с убити и ранени по пътищата ни ,вече се надигна дискусия умишлена или неумишлена е вината на дрогираните, без книжки и пияни шофьори, които ги предизвикват? Дали седнали зад волана в това състояние те не си дават сметка за последствията и често невинните жертви на безразсъдството им?

И днес, при червен флаг на плажа в Слънчев бряг ,бабаити-самоубийци с бирени кореми и силиконови кифли, влизаха десетки метри в морето. А червеният флаг е категоричен-в морето не се влиза, защото мъртвото вълнение и дънните ями са опасни и близо до брега.

Оределите през септември спасители/дали трябва и защо е така?/ изобщо не можеха да се справят с нахалството и безочието на плажуващите. Спасителите нямат никакви права за санкции ,а само една свирка и махащи ръце. До кога ще е така и не е ли време да се намери начин за по-строг механизъм за контрол и санкции?

Колко трагедии трябва да се случат и с плажуващи и със спасители, за да се задвижи ръждясалият механизъм за превенция? Как е в другите държави, трябва ли да откриваме колелото и нима по изложените причини спасителите няма да стават все по-малко и все по-възрастни?

Добре дошли по морето бивши и бъдещи депутати и управленци! Покрай голите обещания и празни надежди, свършете и малко работа, за да има кой да ви извади от измисления свят, в който живеете! Иначе спасението на давещите се остава на самите тях!

Съболезнования и дълбок поклон пред този скромен герой !
––
Заслужаващ внимание текст на Краси Косев-Собственик на сайта „Несебър нюз“

Красимир Косев-Собственик на сайта „Несебър нюз“

Кой уби дългогодишния спасител в Слънчев бряг?