10% ПО-НИСКИ ЦЕНИ ПРИ 1 600% ПО-МАЛКИ ЗАПЛАТИ: ЗНАЧИ СМЕ ПАК НАЙ-БЕДНИ И НАЙ-ОГРАБВАНИ

Тъпата пропаганда на Баце тръби за един “грандиозен успех” на геребарите, че цените у нас били най-ниски, а в нещастната Дания били най-високи!
Ама не казват каква е разликата при доходите на населението у нас и по белите страни.
Не казват, че сме най-бедната мизерстваща нация в света, Габон и Папуа-Нова Гвинея са пред нас по доходи. По брутен вътрешен продукт на глава от населението (GDP per capita) според ЦРУ сме на 88-мото място, след Мавриций, със $22, а Лихтенщайн, например, е с $139, или 6 пъти (600%) повече (втори и трети фотос).
Не казват, че според ООН сме най-нещастни в Европа и света, на 100-то място, след Сомалия и Камерун, по щастливост (виж четвъртия фотос).
Не казват, че според Willis Towers Watson средната годишна работна заплата у нас е $6 000, а в Швейцария е $96 000, което показва, че получаваме 16 пъти (1 600%) по-малко (пети фотос).
Всеки поне малко образован човек може да съобрази, че по-ниските с 10% цени нищо не означават при 1 600% по-малка работна заплата и при много по-голям ДДС върху храните, например (шести фотос).
Ние сме най-бедната, най-болната, най-покварената (според Bloomberg) и най-нещастна (според ООН) нация, с най-висока (15,5 промила) смъртност, с най-ниска раждаемост (на 214-то място от 220 страни в света), която в резултат на “грандиозните успехи” на Баце и геребарите бързо намалява (седми фотос) със скорост 9 души на всеки час от денонощието и… изчезва. Това е истината.

Не се фукайте с ниските цени, гадове от властта!
А вие, глупаци от населението, не се баламосвайте!
И помнете – 16 септември!

акад Петър Иванов

Снимка на Petar Ivanov.
Снимка на Petar Ivanov.