15 висши фигури около Бойко Борисов – към затвора!

Ще кажа няколко думи, които няма да се харесат на някои хора, но пък се надявам да бъдат разбрани от мислещите. Чета, лустрация, без лустрация няма демокрация. Ако ДБ не прокара лустрация, чао от мен и други подобни.

Да, аз съм бил един от първите, още през 1991 година когато казвах това. Сигурен съм, че тези които го казват сега 2021 година са крещели тогава Желю, Желю президент и са го избрали, когато аз казвах тези думи. Сега с 30 години закъснание те казват това. Да, но сега това звучи точно като сияйните хоризонти на комунизмът. 30 години са изминали и България е живяла тези 30 години без лустрация и стигна до режимът на Бойко Борисов.

Сега аз ще кажа нещо по-скромно, но възможно и с гаранция, че ще даде разултат. Вместо да си крещим безрезултатно за лустрация, ще повярвам, че наистина нещо много важно се случва, ако поне 10-15 висши фигури от времето на Борисов успеем да прекараме през съдебната зала, където да се установят техните криминални кражби и от там да потеглят в катафалката към софийският затвор, както мен ме закараха навремето с тази катафалка там. Да, наричахме ги катафалки тези превозни средства, защото не знаехме дали някога ще излезнем от там където ни закарваха. Така ще кажа, че тези които крещят всичко или нищо, просто помагат да не се случи нищо.

Петър Бояджиев