2030 ГОДИНА. БЪДЕЩЕ ПО БЪЛГАРСКИ…

Замислих се ако нещата продължат със същия темп, как бихме посрещнали новата 2030 година.

– Има огромен бюджетен излишък, защото не се плащат пенсии – пенсионната възраст е увеличена до 90 години, а тези, които все пак са се пенсионирали, са измрели от глад;
– 80 % от работещите работят в администрацията, останалите 20 % – в службите и полицията;
– Социалните помощи са основен разход, но нЕма проблем, тъй като от европейските фондове ни плащат луди пари да си държим недосегаемите тук, а те вече са 50 % от населението.
– Поради голямата престъпност са реформирани наказанията и в затвора се влиза само заради протести срещу властта и писане на коментари във Фейсбук. Хванатите крадци, убийци, изнасилвачи и прочие, подписват декларация, че ще си стоят под домашен арест по време на наказанието. Все пак не може цялата държава да я напълним със затвори, я!
– Училището се съкращава до осми клас, и без това много, много да не знае материала. Учи се по учебници, дарени от фондациите на Сорос. Всеки, който може в края на обучението да си напише без грешка трите имена, получава диплома.
– Българите са обявени за защитен вид и отстрелът им става незаконен. Дори за недосегаемите и полицията. За запазване на вида се тегли томбола кой ще има лошият късмет да трябва да има дете, но все пак родината изисква жертви!
– Села няма, появяват се нови мутирали видове животни. Всичкото население е съсредоточено в 5-6 града, където живеят по трима човека на квадратен метър.
– Жестоко се пести в бюджета от разходи за отбрана, армията е закрита, а военните имоти – продадени на НАТО на преференциални цени. Те ни обещаха да ни пазят. Евентуално.
– Пробваме да внесем мигранти, като им предлагаме срещу 5000 евро българско гражданство, но има само двама желаещи от Зимбабве, които още на границата се отказват.
– Боку кара н-тият си мандат. За да се пести от бюджета, вместо избори, Цецкоу в изборния ден обявява колко членове на партия ГЕРБ ще посочи да влязат в Народното събрание.
– Барни Ръбъла на правото го няма, защото Боку осъзнава, че е по-добре направо като стане сутрин, да разпорежда на електората какви са задълженията и законите. А и например на обяд може нещо друго да му хрумне. Все пак трябва да бъдем гъвкави!
– Опозицията културно се възмущава и по споразумение с управляващите й се разрешава два пъти в годината да направи културно протести пред Министерски съвет, но с не повече от 100 човека. Викат се международни медии да отразят толерантността и демокрацията в България.
– Почетният председател си пие турско кафе в сараите и чака уречения час Боку да му се обади, за да получи инструкциите за деня.
– Новините вечер са свързани със зашеметяващите успехи на Боку на международно и местно ниво, 120 % одобрение от електората, поредният победител във ВИП брадър и прогнозата за времето.
– Честита новата 2030 година, българи!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.