Змийска ракия

Той се появи в БНТ със зелени кецове (китайски) и ракия със змия в бутилката (севернокорейска). И рече: „Време е НАТО да задейства чл. 5 за колективна защита“.

Член 5 влиза в сила тогава, когато страна, член на НАТО, е нападната от друга страна. Коя страна, член на НАТО, е нападната от друга страна? И кой е агресорът? Срещу кого трябва да се задейства чл. 5? Срещу Китай, Русия и Куба. Те са „агресорите“.

И кого са нападнали? Италия. И как нападнаха Италия? С конвои и самолети, които носят лекари, маски, респиратори, дезинфектанти. Това агресия ли е? Очевидно. Когато Русия, Китай и Куба помагат в битката с пандемията – това е агресия или поне – хибридна война и фалшива новина. Когато ЕС, затънал в своя егоцентризъм, се прави на умряла лисица и не си мърда малкото пръстенце, това е висша евросолидарност.

И кой е юнакът със зелените кецове и змийската ракия?

Соломон Паси, естествено.

Същият Соломон, който с един нонпейпър закри – през глава и зад гърба на президент и парламент – трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Който, бидейки външен министър, изсипа 400 000 лв. държавни пари на една частна рекламна агенция да прави кампания срещу българската ядрена енергетика.

Който обяви българските ядрени реактори за атомни бомби със закъснител, а българските ядрени енергетици – за потенциални терористи.

Който в същото това време се правеше на загрижен и разправяше, че ще спасим АЕЦ „Козлодуй“, ако я прекръстим на „Папа Йоан Павел Втори“.

Който днес, понеже е супер далновиден и прогностик, предлага да продадем АЕЦ „Белене“ на Тръмп, пък той в замяна да ни подари Ф-16 и да изпрати български космонавт на Луната.

Който плака от щастие при влизането на България в НАТО, защото за него членството в НАТО е „равно на Освобождението, Съединението и Независимостта“ (взети заедно, очевидно).

Който си мисли, че вирусът е нещо като Белград или Багдад, че да ги бомбардираш.

Който пръв поиска България да изпрати български военен контингент в Ирак, за „да не изпуснем парада на победата в Багдад… да си върнем милиардния иракски дълг и към България да потече иракски петрол“. За постигането на тези цели Соломон се самообяви за „ястреб на мира, демокрацията и хуманизма“, а също – за еманация на „Христос, Гарибалди и капитан Петко войвода“ (едновременно)… Вместо милиарди и петрол, в България пристигнаха ковчези. Малко по-късно всички лъжи изплуваха като онова, дето обикновено изплува, когато се спука отходната канализация…

Това е същият Соломон, който списа брошурка как Русия трябва да се саморазпадне на 7 части, от които половината да се „влеят“ съответно в САЩ, Япония, Полша и Прибалтика, поради тяхното „особено ценно географско местоположение“. Защото, казваше Соломон, само изчегъртването на Русия от картата на света ще донесе вечно щастие и благоденствие на целокупното човечество: „Предстоящото разпадане на Русия ще бъде едно от най-значителните събития в геополитиката на XXI век… ще срути остатъците от мита за втори геополитически полюс, построен върху морални норми, противоречащи на евроатлантическата ценностна система… ще бъде триумф на либералните ценности… и принос към утвърждаването на съвременната система на международна сигурност“, за да заживеем – най-сетне! – в „един свят без най-голямата по територия страна, която има почти 60% от ресурсите на полезни изкопаеми и граничи с 42% от населението на света“.

Не бързайте да се радвате! Окончателният „триумф на либералните ценности“ предстои, защото: „Съдбата на предпоследната империя е предвестник на разпадането и на последната, Китайската империя. Но това е предмет на друго есе“. Друго есе Соломон тъй и не списа. Китай едва преживя тойзи факт.

Това е същият Соломон, който настоява да спрем „Турски поток“, защото е руски“; който вопие за американски бази в Бургас и Варна и за ядрено оръжие на Балканите – за да ни пази НАТО от Русия; и който, за разтуха, ни забавлява със съветите „Путин да превърне военните си кораби в платноходки“…

Това е все същият Соломон, който ще остане в историята с репликата „майната му на православието“!

И това е все същата евроатлантическа змийска ракия, която вече 30 години трови българския народ, българската нация и българската държава.

автор: Велислава Дърева

http://duma.bg