300 ЛЕВА ПЕНСИЯ Е МНОГО, 700 000 ЛЕВА БОНУСИ СА МАЛКО

Както и се очакваше, управляващата хунта отказа да увеличи минималната пенсия от 219 на 300 лева. Явно подобно рязко увеличение на доходите на пенсионерите им се е видяло необосновано и като излишно разглезване на материала.

Вие знаете ли как се живее дори с 300 лева на месец? Със сигурност не знаете, защото с тези пари дори не може да се оцелее, ако няма странични доходи. С Вашите заплати от по 8-10 хиляди, имате наглостта и безочието да отказвате на хора, работили цял живот и плащали си осигуровки, дори някакъв екзистенц минимум, позволяващ им да останат живи.

Или пък това не е целта Ви – да останат живи пенсионери. На Вас те не Ви трябват освен по избори. Те изяждат бюджета, който много Ви трябва – за бонусите от 700 000 лева само за Търговския регистър /смятайте в цялата държавна администрация колко милиона се раздават/, за милиони обезщетения по загубени дела в Страсбург заради нарушенията Ви на закона, за командировки, служебни коли, секретарки, семинари, издръжка, охрана…..Вие изяждате бюджета с наглостта и алчността си.

Един от признаците на нормална и цивилизована държава е достойният живот на хората в нея. А не много хора да умират от глад, от невъзможност за плащане на лечение, от студ….а колко самоубийства заради мизерията има вече.

На вас народ не Ви трябва, Вие сте си самодостатъчни. Заедно с недосегаемият Ви електорат и мигрите, които две групи според Вас единствени заслужават топлите Ви грижи и пари.
Само че има един момент – това НЕ СА ВАШИТЕ, А НАШИТЕ ПАРИ! Които ни скубете по най-разнообразни начини – високи данъци, такси, цени, ДДС, лицензи, разрешителни, какво ли още не. Но вместо тези пари да се връщат под формата на инвестиции в обществото, ТЕ ПОТЪВАТ ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ.
Как не Ви е срам?!?
За патрЕотите, които обещаваха да се борят за 300 лева пенсия на пенсионерите, а сега гласуваха „против“ дори не си струва да се коментира. Те са вече ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ!
И единствено можем да се помолим за хората, цял живот работили за държавата и плащали осигуровки и данъци, изградили България, да имат силата и здравето да оцелеят, докато ние пък съберем сили да изритаме тези национални продажници!

Наглостта и алчността явно нямат граници при гербопитеките! А ние мълчим….

Елена Гунчева