43% ОТ НАРОДА ЛАПАТ „СИРЕНЦЕТО” В КАПАН ЗА МИШКИ

.
Успехът на тъпа пропаганда може да се обясни със знака за равенство между тъпотата й и нейните ценители.
Вчера антиваксърите отново бяха на площада, днес говорителите им направиха поредния си всекидневен тур из телевизиите.

Основните с „научен авторитет” са Атанас Мангъров и депупата от „Има такъв народ” Андрей Чорбанов. Единият доцент, другият професор.
.
Лика-прилика и заедно в „Bourgeois Rot Vorderseite”. Пиша „Буржоа рот фазазайтер” (от немски: буржоазен, червен, фронт . Рот фронт е популярен комунистически поздрав – вдигната сгъраната ръка с юмрук.,
Използвам това съчетание, понеже в постове мин.година изнесох данни кои финансират по света тази нелепа пропаганда – комунистическия режим в Пекин, неокомунистическия – в Москва, западни милиардери-радетели като братя Кох за малтусианството. Първите – за да снемат от себе си отговорността и вината за световната драма, вторите – за да се развилнее болестта и повали Европа и САЩ на колене, третите заради бизнесинтереси, производни от намаляване на световната полация (у нас най-гръмотиви бяха популярната 7/8 ТВ на Слави и bTV, свързани с Пьотр Келнер и интересите му в Китай)

В предишния пост съм дал списък на постове за Ковида със заглавията и съответно линкове, така че може да се оринтирате какво да прочете, ако търсите допълнителна информация.
.
Атанас Мангъров и Андрей Чорбанов са основните говорители на тези интереси.
.
А знаете ли какво е това?
****Производство на моноклонални антитела срещу обикновени епитопи на салмонела чрез орална имунизация на лабораторни животни.

**** Принципи и практически насоки за имунизации при деца с онкологични заболявания

**** Ротавирусните гастроентерити и националните имунизационни програми.

**** Имунизация на високорискови педиатрични популации: препоръки на Централно-европейската група за осведоменост относно ваксинациите.

**** Препоръки за ваксинация срещу кърлежов енцефалит от Централно-европейската група за осведоменост относно ваксинациите (CEVAG).

И т.н.,, и т.н.
Това е същият Атанас Мангъров, но не в медийните му изяви на „научен експерт-антиваксър” за родната публика, а в другото му аплоа: на учен – част от родно- световната научна общност. Това са заглавията на част от негови научни статии.
..
А знаете ли какво е това?
**** Модулиране на имунния отговор чрез инженерни или генно-инженерни химерни молекули

**** Вградена адювантност на химерни молекули, генетично и белтъчно конструирани за насочване към епитопи на пептидни грип А

**** Нови ваксинални носители: Имуногенност на конюгирани субединични ваксини с Rapana thomasiana хемоцианин
****Модулиране на имунния отговор с помощта на Rapana thomasiana хемоцианин

**** Инженерно -протеинови молекули, носещи GAD65 епитопи и насочени към CD35, избирателно понижаващи модулираните от болестта асоциирани човешки В лимфоцити

И т.н.,, и т.н.
Това е същият Андрей Чорбанов, но не в медийните му изяви на „научен експерт” за родната публика, а в другото му аплоа – на учен – част от родно-световната научна общност. Това са заглавията на част от негови научни статии.
Той обаче надминал и Мангъров.
Защото е защитил докторска степен на тема „ Инженерно и генно-инженерни химерни молекули като антигени” И защото е произвеждал ваксини от 1992 г. в Националния цеттпър за заразни и паразатни болести, а след се занимава с експериментални ваксини.
И защото ръководи проект в БАН за ваксина срещу Ковида, която верояатно ще бъде готова в близките месеци.
.
И един цитат от него преди няколко месеца в интервю в „Денят започва” на БНТ „Прекаралите заболяването и ваксинираните в огромна степен не разпространяват вируса”.
И един цитат от изява пред медиите вчера – пак от него:
„Може да ги наречем препарати за третиране Ковид-19, но не и ваксини”.
.
Така че вчера на площада протестираха не за каквото си мислеха, а в защитата на промитите им пропагандно мозъци.
Така че почитателите в социалните мрежи и телевизионните им ценители не ценят науката, както си мислят, а ценят собствената си забележителна „мозъчна дейност”, вкарала ги в пропагандния капан, иначе примитивен като онзи за мишките. В този капан Мангъров и Чорбанов са „сиренцето”.
Не е утешение, че и по света са заложени такива „миши” капани, вкл. съвсем авторитетно звучащи. Какво ли не правят интересите + комерсиализацията на науката.

Няма да е необходимо Бил Гейтс да „чипира” българите. Както се вижда, чипирането върви масово и успешно у нас за разлика от ваксинацията.
И капаните „Ковид“ са заложени отдавна и продължават да се радват на популярност. Въпреки че дори сиренце няма в тях, а е само смъртта!

Григор Лилов